Altın yatırımcısı karalara bağlayacak! Bayram öncesinde üzücü rakamlar: Altında fiyatlarında beklenmeyen düşüş

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler ile birlikte son haftalarda rekor üzerine rekor kuruluyor. Üst üste rekora imza atan altın fiyatları dolar kurunun değer kazanmasıyla birlikte gerileme kaydetti. Gram altın fiyatları 19 Nisan itibariyle yatay düzeyde işlem görüyor. Yatırımcıları endişelendiren rakamlara dair uzman isimlerden açıklamalar geliyor. Bayram öncesinde düşen altın geri yükselecek mi? İşte tüm detaylar...

BAYRAM ÖNCESİ ALTIN FİYATLARI GERİLEDİ

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın fiyatlarında düşüş dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta ile birlikte rekor üstüne rekor kırmayı başaran altın fiyatları bugün itibariyle düşüş gösterdi. Yaşanan düşüş ile birlikte yatırımcıları endişelendiren altın fiyatları doların yükselmesine bağlantılı olarak düşüş kaydetti.

Doların değer kazanmasıyla gerileyen altın fiyatları uzmanları harekete geçirdi. Gram altının bugün itibariyle yatay seyirde işlem görmesi yatırımcıların dikkatini çekti. Yaşanan düşüş ile birlikte St. Louis FED Başkanı James Bullard tarafından açıklama geldi.

James Bullard'ın açıklaması ile birlikte FED faiz artırımlarının devam edeceği bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklamalar sonrasında ise dolar kuru küresel anlamda diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar kurunun değer kazanması ise altın fiyatlarını geriye itti.

ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ SONA ERDİ

ABD Merkez Bankası tarafından mart ayı ile birlikte açıklanan faiz oranları sonrasında altın fiyatları yükselişe geçti. Verilerin paylaşılması ile birlikte küresel anlamda bankacılık krizleri baş gösterdi. Bankalarda yatırımı olan vatandaşlar, yaşanan iflaslar sonrasında paralarını güvenli yatırım olarak altına yöneltti.

Bu durum ile birlikte yükselişe geçen altın fiyatları nisan ayı ile birlikte rekor üstüne rekor kırdı. Geçtiğimiz güne kadar yükselmeye devam eden gram altın fiyatları bugün itibariyle gerileme kaydetti. Altın yatırımcılarını tedirgin eden düşüşe dair açıklamalar yapıldı.

ALTIN FİYATLARI GERİLEDİ

Bugün itibariyle ons altın fiyatında yaşanan düşüş gram altın fiyatlarını etkiledi. Ons altın fiyatlarında yüzde 0,30 oranında yaşanan düşüş sonrasında gram altın fiyatları da etkilendi. Düşüş sonrasında 2013,63 dolar seviyelerinden işlem gören ons altın fiyatı 2000 dolar üzerinde yer almaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri