Araba alacaklar fiyatlar düşecek mi belli oldu! Otomotiv Genel Müdürü haberi verdi, fiyatlar...

2023 yılına girilmesiyle birlikte artan araç fiyatları üzerine ikinci el araç fiyatlarında da artış görüldü. Araç fiyatlarında yaşanan artışa isyan eden tüketici neredeyse her geçen gün yükselen araç fiyatlarını yakından takip ediyor. Araç sahibi olmak için parayı denkleştirirken diğer yandan sürekli artan araç fiyatları hayal kırmaya devam ediyor. EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin araç fiyatlarına dair açıklamada bulundu. Araç fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar...

İkinci el araç fiyatları düşecek mi?

Sıfır araçların yanı sıra cep yakan ikinci el araç fiyatlarının son durumu hakkında tüketiciler oldukça endişeli. Araç sahibi olmak isteyen vatandaş neredeyse her geçen gün fiyatı artan araçlara yetişemiyor. Sıfır araçların aşırı pahalı olması nedeniyle ikinci el araç bakan vatandaşlar aynı durumu araba pazarında da yaşıyor.

İkinci el araç piyasasında yaşanan artış da can yakıyor. Sürekli hale gelen araç piyasasında yaşanan artış üzerine vatandaş "İkinci el araç fiyatları düşer mi?" ve "Araç fiyatları ne zaman düşer?" gibi soruları araştırmaya başladı.

Otomotiv Genel Müdürü'nden net sözler!

Sürekli hale gelen bu durum sonrasında Ekotürk'te dikkat çeken açıklamalarda bulunan EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin kendisine sorulan soruları cevapladı. Harika Ertunç tarafından gelen "İkinci el araç piyasasında normalleşme beklemeli miyiz? Veya araç piyasasındaki yeni normal ne?" sorularıyla birlikte, "Çünkü biz hiçbir zaman eski fiyatlara dönemeyeceğimizi artık kanıksadık diye düşünüyorum. Yeni normali ne olacak?” ifadelerini kullandı.

EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin'e sorulan bu sorular üzerine detaylı bir açıklama geldi. Sürekli olarak bu şekilde soruların muhatabı olduğunu belirten Erol Şahin araç fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair açıklamalarında, "Bir kere net bir şekilde şunu söyleyelim… Bu ülkede bir şeyi çok net söylemek çok zor olsa da bu konuda çok net söyleyebiliriz. Asla fiyatlar aşağıya inmeyecek.” sözlerine yer verdi.

Araç fiyatlarında üzücü sözler!

İkinci el araç fiyatlarının hiçbir zaman düşmeyeceğini söyleyen Erol Şahin, fiyatların sürekli olarak yükseleceğini de vurguladı. Açıklamalara göre bazı zamanlarda fiyat yükselişi yavaşlasa da bu durum tersine dönmeyecek. İkinci el pazarı hakkında ise, "2022 yılını bütün dönemlerin en iyi 2. pazarı olarak kapattı. Yıla çok hızlı başlamıştık. Temmuz ayından eylül sonuna kadarki dönemde bir geriye düşüş başlamıştı, pazar daralmaya yüz tutmuştu. Ama son 3 ayda yeniden toparladı ve pazar yılı toplamda 6 milyon 400 bin adetlik otomobil satışıyla ki toplamda da otomobil+hafif ticariyle 8 milyon 142 binle kapattı ki bu dediğim gibi en iyi 2. rakam olarak karşımıza çıktı.” dedi.

Erol Şahin tarafından paylaşılan bilgilere göre araç piyasasında satılan her 12 araçtan 11 tanesi ikinci el olurken sadece 1 tanesi sıfır araç olarak biliniyor. Satılan 10 aracın ise 6 tanesi yani yüzde 60'ı 10 yaşın üzerinde olduğu belirtildi. 10 araçtan 3'ünün ise 20 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri