Benzine İndirim Geliyor Bu İndirim Kontak Açtırır mı? 3 Zam 1 İndirim İşte LPG, Mazot Ve Benzin Fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına zam gelmesine alıştık. Arada indirimlerde geliyor. Döviz kurları ve brent petrol nedeniyle yükselen benzin fiyatlarına Genova Petrol Borsası'ndaki düşüş yansıyacak. KARAR'ın sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre benzine bu akşam indirim geliyor.

Benzin fiyatı 23 lira sınırına dayanmışken bu akşam bir nefes aldıracak imdirim geliyor. Benzin fiyatlarına gelen üst üstte zamlardan sonra bir geri adım yaşanacak ve 1 lira 2 kuruşluk indirim bu akşam pompa fiyatlarına yansıyacak. Sektör temsilcileri indirimin Genova Petrol Borsası'ndaki düşüş nedeniyle gerçekleşeceğini açıkladı.

ÜÇ İLERİ BİR GERİ KURALI BENZİNDE DEVAM EDİYOR

Brent petrol fiyatlarının 108 dolara inmesi Genova Petrol Borsası'na yansıdı. Akaryakıt fiyatlarını belirleyen Genova Petrol Borsası'nda düşüş yaşanıyor. Sürekli artan fiyatlarında arada sürprizlerde oluyor. Cuma akşamı pompaya yansıyan indirimle fiyatlar bir adım geri çekilecek fakat bu gerilemeye rağmen akaryakıt fiyatları vatandaşa kontak açtırmıyor. araç sahipleri yılbaşından beri gelen zamlar nedeniyle arabalarını garaja çekip toplu taşımayı kullanıyor.

20 MAYIS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatları bilindiği gibi ilden ile fark ediyor ama benzin fiyatları ülke genelinde ortalama 23 lira 86 kuruş olarak işlem görüyor. İstanbul'da benzin 23 lira 87 kuruş, motorin 22 lira 9 kuruş LPG ise 11 lira 4 kuruş, Ankara'da benzin 23 lira 96 kuruş, motorin 22 lira 17 kuruş LPG ise 11 lira 23 kuruş, İzmir'de benzin 23 lira 99 kuruş, motorin 22 lira 14 kuruş LPG ise 11 lira 4 kuruş.

BİR YILDA YÜZDE 232 ZAM GELDİ

Geçen sene mayıs ayında benzinin litresi 7 liradan satılırken bu sene 20 Mayıs Cuma günü 24 liraya dayanmış durumda. Böylece benzine bir yılda yüzde 232 zam gelmiş oldu.

BRENT PETROL 115 DOLARDAN 108 DOLARA DÜŞTÜ

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki oynaklık belirliyor. Küresel piyasalarda Brent petrolün varili 115 dolar seviyesinden düşerek 108,5 dolar seviyelerine indi. Son bir haftada art arda gelen 2 zam sonucunda Ankara’da benzinin litresi 23 lira 98 kuruşa çıkmıştı. İndirimle yeniden benzin fiyatları 22 lira seviyelerine gelecek.

VENEZUELA PİYASALARI RAHATLATTI

Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle Moskova'ya uygulanan ambargo nedeniyle petrol fiyatları yükselişteydi. Piyasaları rahatlatan açıklama petrol üreticisi Venezuela'dan geldi. Biden, Amerikan uluslararası petrol şirketi Chevron Corp'a Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşme etme yetkisi verdi. Bu gelişme piyasalarda kısmi bir rahatlamaya neden oldu ve brent petrol fiyatları geriledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri