Son dakika! Dolar ve euroda rekor serisi devam ediyor

Hafta boyunca rekor üzerine rekor kıran dolar/TL tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL, 9,3340 seviyesini gördü. Rekor seviyelerin devam ettiği euro/TL de 10,8370'e çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkanlık koltuğundaki ani değişimin ardından kademeli olarak yükselen dolar/TL, Merkez Bankası'nın son toplantısından çıkan 100 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrası hızla yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep TAYYİP Erdoğan ile MB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun görüşmesinin hemen sonrasında 3 PPK üyesinin gece saatlerinde aniden görevden alınması ise doların zaten yükselmekte olan ateşini harladı.

REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Üst üste 7 işlem gününde rekor kıran dolar/TL, haftanın ilk gününde de rekor serisine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde dolar/TL için tarihi seviyeler 9,29'u gören dolar/TL, kapanışa doğru yeniden hareketlendi ve 9,33'ü aştı.

Bugün dolar/TL gibi tarihi seviyelerini gören euro/TL'de 10,83 seviyesi aşıldı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri