Doların paçası çekiliyor! Selçuk Geçer, 'Kaçış yok' dedi 2 kozu açıkladı...

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasa değerlendirmesi yaptı. Geçer, Türkiye'de faiz ile kur arasında ilişki kalmadığını ifade ederek, dolar için beklenen haberi verdi. İşte Selçuk Geçer'den yeni kur analizi.

Piyasalarda hareketlilik devam ederken, gram altın güne 986 TL, dolar ise 16,31 TL ile başladı. Piyasalarda yaşanan hareketlilikten dolayı yatırımcı ise elindeki alın ve dolar nasıl kar edeceğini araştırmaya başladı. Peki altın ve dolarda yükseliş kalıcı mı? Altın ve dolar satılmalı mı? Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, tüm bu soruları Youtube kanalında cevapladı.

İKİ İHTİMAL VAR!

Geçer, Merkez Bankası'nın faizi artırması halinde piyasalarda her hangi bir düşüş olmayacağını söyledi. Süper Bono ve Enflasyon korumalı mevduatın devreye sokulabileceğini belirten Geçer şunları kaydetti:

"Faiz artırsalar bile dolar düşmez. Faizler kur arasında bağlantı koptu. O günlerde faizle enflasyon kur ilişkisi vardı. Bugün faizle kur arasındaki ilişki külliyen bitti. Negatif faiz oranımız yüzde 56. Merkez Bankası 100 puan artırsa bile ise yaramazdı. Şu an iki hikaye konuşuluyor. Süper Bono hikayesi ve Enflasyon Korumalı Mevduat. Umarım bunu yapmazlar. Bu hem politika ihlali olur hem de ekonomik ihlal olur"

TÜRKİYE'DE FAİZ KUR İLİŞKİSİ BİTTİ

Dolar endeksinin gerilemesine rağmen Türkiye'de doların hala yükselişte olduğunun altını çizen Geçer, faiz ve kur arasında artık bir ilişki kalmadığını ifade etti. Euro'nun bu şartlarda daha yükseldiğini belirten Geçer, Doların yükselişinde kaçış olmadığını söyledi.

"KAÇIŞ YOK DOLAR YÜKSELECEK"

FED'in faiz artırması sonucu yaşanacakları da anlatan Geçer, kırılgan ekonomilerin bu süreçten daha çok etkileneceğini söyledi. Geçer dolar v euro kuruna ilişkin şunları söyledi:

"117 dolara gelen bir brent petrol var. Piyasa daralmaya başladı. Piyasa yurt dışına kaçmaya başladı. Merkez Bankası'nın sürpriz yapmayacağı o kadar barizdi ki. Dolar 16,46'yı gördü. Faiz kararından önce bir miktar geri döndü. 16,46'dan 16,36'e gelmesi olağan üstü bir haber değil. Dolar 17'yi zorlar. Bugün bir ihtimal 2 hafta içinde 17 olacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun. 5 ayda dolar 12 liradan 16'nın üzerine çıktı. Kur Korumalı balyozuna rağmen. Bırakın artık beklenti içinde olmayın. Enflasyon yüzde 90'lara gidiyorsa kimse çıkıp hikaye okumasın. Kaçış yok dolar yükselecek. Euro dolara göre daha yükseldi. Euro dolara göre daha prim yaptı. Parite bunu yükseltecek anlamına gelmiyor. FED faiz artırmazsa Euro/Dolar paritesi tam tersi bir tablo olur. Türkiye'de euro dolardan daha aşağı bir seviyede olur. Kritik bir durumdan bahsediyorum. Dolar endeksi 105 seviyelerini zorladı. Şimdi 101 seviyesine geldi. Bu önemli bir düşüştür. Bu da FED'in 50 baz puan artıyoruz demesi. Bizde dolar yükseliyor. Bu da ekonominin kırılgan olduğunu gösteriyor. Dolar kırılgan bir şekilde yükselmeye devam edecek. Dolar endeksinin düşmesine rağmen bizde dolar yükseliyor."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri