EYT'yi kaçıran staj mağdurlarına büyük haber! Yakında emeklilik haberi alabilirsiniz, düzenleme o tarihte Meclis'e geliyor

Son dakika EYT haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için hazırlanan düzenlemede sona gelindi. Milyonlarca kişi EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesini beklerken son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. EYT'yi kaçıran staj mağdurlarına beklenen haber geldi. Emekliliğin yolu açıldı, düzenleme o tarihte Meclis'e geliyor. Sakın bu fırsatı kaçırmayın. İşte detaylar haberimizde...

Emeklilikte Yaşı Takılanlar (EYT) düzenlemesinde kritik viraja girildi. EYT'de yaş şartının kalkmasıyla milyonlarca kişi SGK merkezlerine akın etmişti. Bu süreçte EYT düzenlemesinde yer almayan EYT'liler emeklilik için son ümidine Meclis'e gelecek torba yasasına bağlamış durumda. Beklenen haber ise geldi. EYT'yi kaçıran staj mağdurlarına müjdeli haber geldi. Düzenleme o tarihte Meclis'e geliyor, emekliliğin yolu açılıyor. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

EYT'Yİ KAÇIRAN STAJ MAĞDURLARINA MÜJDELİ HABER

EYT düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Şubat ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili flaş gelişmeler gelmeye devam ediyor. EYT'yi kaçıran staj mağdurları kara kara ne yapacağını düşünürken beklenen haber geldi.

Meclis'e gelen düzenlemede staj mağdurları için herhangi bir açıklama bulunmazken, bu durumdan dolayı mağdur olan milyonlarca kişi sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Staj mağdurlarının temel isteği ise 8 Eylül 1999 tarihinden önce yapılmış staj girişinin 'işe başlangıç tarihi' olarak kabul edilmesi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Ortada bir iş söz konusu değil. Staj bir eğitim faaliyetidir ve kısa kollu sigorta kapsamındadır. Bu sigorta yalnızca sağlık durumunda devreye girmesi için yapılmıştır ve iş başlangıcı sayılamaz. EYT'lilere verdiğimiz haklardan kimse 'istifade' etmeye çalışmasın" ifadelerini kullanmıştı.

DÜZENLEME O TARİHTE MECLİS'E GELİYOR!

Ekonomiye yönelik birçok düzenlemeyi içinde barındıracak olan yeni torba yasa teklifi geçtiğimiz hafta Cuma günü TBMM'ye sunuldu. Peki, yeni torba yasada neler olacak, ne zaman çıkacak? Staj mağdurları torba yasasında yer alacak mı?

Kanunla perakende ticarette haksız ticari uygulamalarda bulunulamayacak. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari ilişkilerde taraflardan birinin diğer tarafın ticari faaliyetlerini önemli ölçüde bozan, makul karar verme yeteneğini azaltan veya normal şartlarda taraf olmayacağı bir ticari ilişkinin tarafı olmasına neden olan faaliyetleri haksız ticari uygulama olarak değerlendirilecek.

Meclis'e sunulan torba yasada EYT kapsamına dair bir madde bulunmuyor ancak torba yasalara sonradan eklemeler yapılabildiği gibi, bu torba yasa dışında yeni bir yasa hazırlanarak yeniden Meclis'e sunulabilmekte. Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Onur Önal'ın açıklamalarında EYT'ye staj sigortasının dahil edileceğini ve bu uygulamanın şubat ayında torba yasa ile yürürlüğe konacağını söylemesi birçok staj ve çıraklık mağdurunda heyecan yarattı. Şu ana kadar Meclis'e gelen düzenlemede Önal'ın sözlerini doğrulayan bir şey bulunmamakta ancak pek çok SGK uzmanı, sayıları 250 bini aşan staj ve çıraklık mağdurlarını seçimlerden önce memnun etmek için iktidarın EYT'de kapsam genişlemesine gidebileceğini iddia etmekte.

EYT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, emeklilik başvurularını e-Devlet'ten veya bizzat SGK kurumlarına müracaatla veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaatla yapılacağını belirtti.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT son dakika emeklilik haberleri merak ediliyor. EYT yasa teklifi 2 Şubat saat 11.00'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağını belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (41)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri