Murat Ülker yazdı: Ödülün jürisi kim?

İş insanı Murat Ülker, Harvard Üniversitesi’nden Gökhan Hotamışlıgil'in, '2022 Sabri Ülker Bilim Ödülü'ne yönelik yaptığı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Genç bilim insanlarını teşvik etme ve beslenme, metabolizma ve toplum sağlığına ilişkin araştırmaları destekleme amacıyla düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Cornell Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilay Yapıcı kazanmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, Teke Tek programında Harvard Üniversitesi’nden Gökhan Hotamışlıgil'i ve Doç. Dr. Nilay Yapıcı'yı ağırladı. İş insanı Murat Ülker, Hotamışlıgil'in ödüle ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabından 'Ödülün jürisi kim?' yazısıyla paylaştı.

Ülker'in yazısı şöyle;

"Fatih Altaylı sağ olsun, defalarca Harvard Üniversitesi’nden Gökhan Hotamışlıgil hocayı Teke Tek’te ağırladı. Ama bu sefer esas konuk 7. Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibi Cornell Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilay Yapıcı. Programın tamamını ekte sunuyorum. Nilay Yapıcı’nın yaptıklarını anlatım tarzı çok hoş ve ulaştığı başarılar hepimizi çok heyecanlandırıyor. Ali Ülker beyin altta paylaştığım postunda bunlar güzelce anlatılmış. Benim değinmek istediğim Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in Sabri Ülker Vakfı’nın, Sabri Ülker Merkezi’nin ve de Ülker ailesinin bilime yaptıkları bu önemli katkının vizyonu hakkında söyledikleri;

“Bu bilim ödülü Sabri Ülker Vakfı’nın, Sabri Ülker Merkezi’nin ve de Ülker ailesinin bilime yaptıkları önemli bir katkının bir ayağı, çok önemli bir ayağıdır. Biz hem Sabri Ülker Vakfı’nda hem de Sabri Ülker Merkezi’nde bütün dünyadaki biyomedikal alanda yayın yapan, Türkiye’de bilime katkı sağlayan ya da Türkiye’den giden ve bilim alanında çalışmalarına özveriyle devam eden bilim insanlarını takip ediyoruz. İlk sinyalleri beraber çalıştığımız bir grup genç araştırmacıdan alıyoruz. Hepsi önemli enstitülerde, onlara her sene gördüğünüz bildiğiniz, konuşmasına rastladığınız çalışmalarını bildiğiniz gençler neredeler diye danışıyoruz. Onların arasından bazılarını sempozyumlara yıldız araştırmacılar olarak çağırıyoruz ve bir tanesini seçiyoruz. Şimdi 7.sini verdiğimiz Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün jürisini de bu ödülün kazananları oluşturuyor. Adayları da onlar tespit ediyor.

İnsanların varlıklarını bilimi desteklemek için kullanmaları hakikaten bence en iyi tercihtir. Ülker, Vakıf ve aile olarak buna müthiş bir örnek teşkil ediyor. Fedakarlıklarını takdir etmek lazım. Sadece ödül ile değil genel destek anlamında bir örnek olması çok değerli gerçekten.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Türk bilim dünyası için büyük onur: Prof. Dr. Hotamışlıgil dünyanın en iyileri listesinde

Ekonomi Haberleri