Oğuz Demir: Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular

Ekonomist Oğuz Demir, ikitdarın faiz düşürme politikalarının sebep olduklarını anlattı. Demir, "Faiz düşünce lobilere para gitmeyecek dediler. Kur sıçradı, enflasyon uçtu ve o gün finansal sistemden ödenecek faiz yükünü bugün vatandaşa yıktılar" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günkü faiz kararı beklenirken Ekonomist ve KARAR yazarı Oğuz Demir, "Faizi düşürme inadıyla bugün faiz %14 enflasyon %70" diyerek faiz politikasına tepki gösterdi.

"2021 Eylül'de politika faizi %19 enflasyon %19,58'di..." diyen Demir, "Sonbahardaki indirimler olmasaydı bugün KKM ve enflasyona endeksli bononun yarısı kadar faizimiz olurdu" diye konuştu.

"DARMA DUMAN ETTİLER HER ŞEYİ"

Kur korumalı mevduatın bütçe maliyetinin 80 milyar TL'yi bulduğunu söyleyen Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"KKM bütçe maliyeti 80 milyar TL'yi buldu. Şimdi bir de faizi dahi belirsiz enflasyona endeksli bono konuşuluyor. Enflasyon yılı %60 ile kapatsa bile faizi bu olacak...

Ayrıca ne kur böyle sıçrar ne enflasyon bu kadar artar ne de bütçe böyle faiz bütçesine dönerdi... Darma duman ettiler her şeyi... Ne uğruna oldu? Değdi mi?"

TAM DA BÖYLE BİR ŞEY

Faizin vatandaşın vergisine yıkıldığını söyleyen Demir, "100.000 TL'ye 25.000 TL faiz ödemekten kaçıp, o faizi 60.000 TL ödeyecek hale gelmek, bunu da vatandaşın vergisine yıkmak işte tam da böyle bir şey..." ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri