Okula giden çocuklara kantin kart verilecek: Limiti belli oldu

İstanbul Valiliği, eğitim gören yetim çocukların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere devrim niteliğinde bir adım attı. Vali Davut Gül tarafından duyurulan "Gönülden Bir Öğün Kartı" projesi kapsamında, öğrencilerin kantin harcamaları için aylık 2 bin TL tutarında düzenli destek sağlanacak.

İstanbul Valiliği, İstanbul Çocukları Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Kardeş Aileler ile İftar Buluşması", önemli bir sosyal projeye ev sahipliği yaptı. Taşyapı Etkinlik Alanı’nda yetim ailelerle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, öğrencilerin okul yaşamını kolaylaştıracak yeni bir finansal destek modelini kamuoyuna tanıttı.

KANTİNLERDE GEÇERLİ AYLIK 2 BİN TL

Vali Gül, İstanbul Çocukları Vakfı aracılığıyla çocuklara yönelik faaliyetlerin çeşitlendiğini belirterek, bu yıl ilk kez hayata geçirilecek olan "Gönülden Bir Öğün Kartı" uygulamasının detaylarını paylaştı. Eğitim gören gençlerin okul saatlerindeki öğün ihtiyacını hedefleyen projenin ana hatları şöyle:

Karta her ay düzenli olarak 2 bin TL bakiye tanımlanacak.

Kartlar, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla sadece okul kantinlerinde geçerli olacak.

Uygulama, eğitim dönemi boyunca öğrencilerin beslenme giderlerine doğrudan katkı sunacak.

SOSYAL YARDIMLARDA KESİNTİSİZ DESTEK

Programda konuşan Vali Davut Gül, sadece eğitim değil, barınma konusunda da desteklerin süreceğini hatırlattı. İstanbul Valiliği'nin ailelere yönelik sağladığı 20 bin TL’lik kira desteğinin bu yıl da kesintisiz olarak devam edeceğini belirten Gül, "Vakfımız aracılığıyla çocuklarımızın her anında yanlarında olmaya gayret ediyoruz," dedi.

Yorum Yap
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri