İslam Memiş araba alacakları uyardı: Yıl sonuna kadar bekleyin! Otomobilde ÖTV düzenlemesi sonrası fiyatlarda son durum ne?

ÖTV düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşler görüldü. Ancak yine de vatandaşlar otomobil fiyatlarını pahalı bulduklarını ve indirim için harekete geçilmesi gerektiğini vurguluyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler görüleceğini belirterek "Bugünkü değerlerden araba almayın, yılın son çeyreğini bekleyin" önerisinde bulundu.

ÖTV düzenlemesinin cumhurbaşkanına devredilmesinin ardından ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşler görüldü. Yine de yaşanan düşüşler vatandaşları tatmin etmezken fiyatlarda nasıl bir süreç işleneceği merak konusu oldu. ÖTV düzenlemesini ve fiyatlarda yaşanan düşüşleri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler görüleceğini kaydederek, "Bugünkü değerlerden araba almayın, yılın son çeyreğini bekleyin" tavsiyesinde bulundu. Peki otomobilde ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır araçlarda indirim var mı, olacak mı? ÖTV kalktı mı, kalkacak mı? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

FİYATLAR ÖTV ETKİSİ

İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Gelen bilgilere göre ikinci el araç fiyatlarında 40 bin liraya kadar düşüş yaşandı.

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili son dakika gelişmelerini değerlendiren İslam Memiş, “Sıfıra iner mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Koşullara göre değişir. Otomotivde 2021-2022’nin yarısına kadar fırsatçılık vardı ve bu durum toplumu gerdi. Özellikle ilk kez araba alacaklar mağdur oldu. Her önüne gelen galerici oldu ve kriz fırsatçılığı yapıldı. Mağdur kişiler şikayetçiydi ve hükümet buna sessiz kalmadı."

İSLAM MEMİŞ ARABA ALIMI İÇİN TARİHİ VERDİ

Cumhurbaşkanının aldığı bu karar ile ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler öngördüğünü belirten İslam Memiş, "Dünya otomotiv firmalarının CEO’ları Türkiye’ye geldi ve bu kişilerle pek çok başlık konuşuldu. Araç fiyatları yüksek, ikinci el piyasasında durgunluk var. Cumhurbaşkanının aldığı bu karar ile ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler göreceğiz. ÖTV indirimlerini yılın son aylarında bekliyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri