Sam Yari iyi kısa film çekmenin püf noktalarından bahsetti

Kısa film çekmenin püf noktalarından bahseden NFT News Pro kurucu ortaklarından İran-Türk asıllı yönetmen ve fotoğrafçı Sam Yari, “İyi bir ekip kurmak her şeyden önemli. Ekibiniz iyi olduğunda çok daha sağlıklı bir çalışma yürütme şansı elde ediyorsunuz” diyerek bu alanda çalışmalarda bulunmak isteyenlere önerilerde bulundu.

Başarılı bir kısa film çekmek isteyen kişilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Sam Yari, “Kısa filmde etkileyicilik çok önemli. Çünkü filminizin süresi oldukça kısa ve siz bu kısa süre içerisinde konuyu en etkili şekilde vermelisiniz ki konu doğru bir şekilde anlaşılsın. Bu noktada, iyi bir kısa film çekmek isteyenlerin öncelikle iyi bir ekip kurması gerekiyor. Kurulan ekip içerisinde görev paylaşımı iyi bir şekilde yapılmalı. Profesyonel oyuncularla çalışmak, önemli hususlardan bir diğeri. Ayrıca iyi bir senaryonun desteklenmesi, başarı elde etmek isteyenler için çok önemli. Bu hususların tamamı bir araya getirildiğinde iyi bir kısa film çekilebilir, başarı elde edilebilir” ifadelerinde bulundu.

İYİ BİR EKİP KURMAK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

İyi bir kısa film için işini bilen bir ekiple anlaşılması gerektiğini belirten Sam Yari, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “İyi bir yönetmeni ön plana çıkaran şey, çalıştığı ekibin profesyonelliğidir. Çekime başlanılan kısa filmlerde projenin yarıda kalmasının en önemli nedeni, çalışılan ekibin profesyonel olmaması. Bu nedenle birbirleriyle uyumlu çalışma arkadaşlarının yer aldığı bir ekip, iyi bir kısa film adına oldukça önemli.”

İYİ BİR SENARYO DESTEKLENDİĞİNDE BAŞARILI ELDE ETMEK OLANAKLI

İyi bir senaryonun desteklenmesi gerektiğini, başarı elde etme noktasında bu hususun çok önemli olduğunu belirten Sam Yari, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Bilinmesi gerekir ki iyi bir senaryodan, sistemli bir çalışmayla iyi bir kısa film çıkar. Senaryoyu okuyan bir yönetmenin heyecanlanması ve umutlanması, aslında senaryonun iyi olduğunu gösteren temel hususlar arasında yer alıyor. İyi bir senaryoyu ön plana çıkarmak için de daha önce belirttiğim çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Başarıya ulaşmak isteyen yönetmenlerin bu hususu her zaman ön planda tutmaları ve her bir projede başarı için önemli adımlar atmaları, sektörün de gelişim göstermesini sağlayacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri