Selçuk Geçer'den bir dolar tahmini daha geldi: '40 olunca göreceğim sizi'

Türkiye'nin ünlü ekonomistleri arasında yer alan Selçuk Geçer, özellikle dolar kuruna ilişkin geçmişte yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çekmişti. En çok dikkat edilen isimlerden olan Geçer yine dolar tahminini paylaşarak adından söz ettirdi. Sosyal medya üzerinden tahminlerini sürdüren Geçer, dolar tahminlerine bir yenisini daha ekleyerek korkutan bir tahmine yer verdi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Geçer, daha önce dolar için yüksek kur tahminine dikkat çektikten sonra, bu kez dolar kurunu 40 TL seviyesinde belirtti. Ekonomi yönetimini ve bu kapsamda alınan kararları ağır eleştirileriyle tanınan Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada "o zaman göreceğim sizi" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) Eylül ayı toplantısının ardından 22 Eylül Perşembe günü faiz kararını açıkladı. Ağustos ayında sürpriz bir faiz indirimi kararının ardından merkez bankasının Eylül ayında baz faiz oranını değiştirmemesi bekleniyordu. Ancak Eylül ayında merkez bankası sürpriz bir kararla faizi 100 baz puan indirdi. Ekonomist Selçuk Geçer de merkez bankasının faiz kararının ardından açıklamalara yer verdi.

"DOLAR 40 OLDUĞUNUOLUNCA GÖRECEĞİM SİZİ"

Ekonomi politikasını eleştiren ve doların yükseleceğini söyleyerek, hükümet yanlılarının kendisine yönelik tepkilerine yanıt veren Geçer, tepkilere yine sert bir şekilde karşılık verdi. Geçer, paylaşımında dolar tahminini de paylaşarak, “18,40 liralık dolara şaşırmayanlar ‘Dolar 30’ deyince şaşırıyor! 12’ye küfür ediyordunuz, 18 oldu. Şimdi 30’a küfür ediyorsunuz, 40 olunca göreceğim sizi…” ifadelerine yer verdi.

Dolar kuru, Aralık 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 18.40 TL'ye ulaştı ve 2022'de tekrar bu seviyeyi gördü.

Haberleri