Yeni yıldan önce son çağrı! 0,89 - 0.99 faizli konut kredisi çekmek için tam zamanı: Kapsam genişletildi! Siz de alabilirsiniz

9 Mayıs 2022 tarihinde açıklanan düşük faizle sunulan “İlk evim konut finansman paketi” hakkında araştırmalar devam ediyor. Konut kredisine ilgi artarken yüzde 0.89 ve 0.99 oranında faiz imkanları vatandaşların dikkatinde yer alıyor. En uygun konut kredisi veren bankaların hangileri olduğu merak ediliyor. İşte düşük faizli konut kredisi veren bankalar ve başvuru şartları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile duyurular “İlk evim konut finansman paketi” hakkında araştırmalar devam ediyor. Yüzde 0.89 ve 0.99 faiz imkânlarıyla konut kredisi veren bankalar dikkat çekiyor. Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş konut kredileri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar kura çekilişlerini de yakından takip ediyor. Konut kredileri vade seçenekleri ve faiz oranları araştırılırken bankaların sunmuş olduğu kampanyalarda merak ediliyor. Yeni Kredi paketleri kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredi destek paketleri için peş peşe açıklama yaptı. Bankaların sunmuş olduğu düşük faizli konut kredisi ve kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşların bankaların başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. İşte düşük faizli konut kredisi veren bankalar ve başvuru şartları…

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

İlk Evim konut finansmanı paketine başvuruda bulunacak olan vatandaşlardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

1-İlk evim konut finansman desteği kapsamında 2 milyon TL değerindeki 1. el konutlar için verilecek olan kredi için konut değeri banka ekspertiz raporu ile tespit edilmektedir.

2- Kredi desteği kamu bankaları tarafından sağlanırken ilk konut alımını desteklemek amacıyla veriliyor.

3- Kredi başvurusu yapıldığı tarihten itibaren başvuru sahibinin kendi üzerine, eşi ya da aynı adreste yaşadığı çocukları üzerine ait kayıtlı 1 konutun bulunmaması gerekiyor.

4- Başvuru sahiplerine ait hisseli taşınmaz kaydı bulunabilir. Fakat aynı aile içerisinde bir konutun hisseli olarak tamamını bulunmaması gerekir.

5-Başvuru sahibi üzerinde tapu kaydı ile birlikte açık konut kredisinin de olmaması gerekir.

6- 10 yıla kadar verilen vadeli finansman desteği kapsamında aylık 0.99 faiz oranıyla kredi sağlanır.

7- Kredi işlemleri bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülür.

8-Bankanın sunmuş olduğu paketten yalnızca bir kez yararlanma hakkı bulunuyor.

KONUT BAŞVURUSU İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Konut başvurusunda bulunacak olan vatandaşlardan bazı belgeler istenmektedir. Bu belgeler şu şekildedir:

Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulan konut kredisi başvuru formu,

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Gelir belgesi.

Başvuru sahibinin satın alacağı konutun kat mülkiyeti tapusu ya da kat irtifakı tapusu fotokopisi.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar almak istediği bankanın şartlarını sağlıyor olması gerekir. Konut kredisi başvurusundan önce vatandaşların dikkat etmesi gereken özellikler şu şekildedir:

Kredi başvurusu için kredi notu önemli bir yere sahiptir.

Bankalardaki konut kredi faizleri ve maliyet oranlarını karşılaştırmanız sizin için yararlı olacaktır.

Kredi başvurusunda bulunacağınız bankada satın alacağınız konutun kat mülkiyeti veya Kat irtifakı tapusunu olması gerekmektedir.

Bankaların sizin için belirleyeceği konut kredisi tutarı gelir seviyemiz ve ekspertiz raporu sonucunda belirlenmektedir. Evinizin değerini fazla olması durumunda konut kredi başvurusunda olumlu yanıt alma ihtimaliniz de artıyor.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?
Düşük faizli kredi almak isteyenler için banka faiz oranları şu şekildedir:

İlgili Haberler

Sektör temsilcileri ekonomi yönetiminin yeni hamlesini değerlendirdi: 'Gerçek mortgage' neler getirecek?

Ekonomi Haberleri