En çok kazanan ölü yıldızların ‘kralı’

Elvis Presley, ölümünün 40’ıncı yılında en çok kazanan sanatçıların başında geliyor. Geçen yıl 1 milyon albüm satan ve 27 milyon dolar kazanan sanatçı dijital platformlarda ise toplamda 2.8 milyar kişi tarafından dinlendi.

Kral lakabıyla tanınan Elvis Presley’nin albümleri Forbes’ın ‘hala kazanan ölü yıldızlar listesine’ göre geçen yıl 1 milyon satış yaptı, sanatçı 27 milyon dolar kazandı. 40’ıncı ölüm yıldönümünde anılan Presley’nin, son 10 yılın dijital ortamda en çok dinlenen ismi aynı zamanda.

42 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Presley, sadece şarkılarından değil Graceland’deki evinden de çok kazanıyor. Ölümünden sonra halka açılan bu ev, her yıl yaklaşık 500 bin kişi tarafından ziyaret ediiliyor. Bu rakam ABD’deki Beyaz Saray’dan sonra en çok ziyaret edilen yer özelliğini taşıyor. Graceland, her yıl düzenlenen doğum günlerine, sertifikalı açık artırmalara ve hayran kulübü etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Önceki akşam sanatçı bu evde eşi Priscilla Presley ve kızı Lisa Marie Presley’in de katıldığı bir törenle anıldı. Bu arada takılardan şallara Elvis eşyaları hala çok satıyor.

Elvis Presley’nin şarkıları YouTube’ta toplamda 2.8 milyar kişi tarafından görüntülendi. Bu görüntülemenin 4.4 milyonu sanatçının ölüm yıldönümünün bir hafta öncesinde gerçekleştirildi.  Presley’nin dijital ortamda en çok dinlenen şarkıları sırasıyla şöyle: Can’t Help Falling In Love, A Little Less Conversation, Blue Christmas, Burning Love, Suspicious Minds, Jailhouse Rock, (You’re The) Devil In Disguise. Hound Dog, Heartbreak Hotel.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Elvis Presley’in boşanma evrakları ortaya çıktı

Hayat Haberleri