Erbil'e maske için fabrika açılıyor

Irak'ın Erbil kentine aylık 10 milyon maske üretim kapasiteli fabrika açılıyor, kararı Erbil Valiliği duyurdu.

Irak'ın Erbil kentinde koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aylık 10 milyon maske üretecek bir fabrikanın birkaç gün içinde açılacağı belirtildi.

Erbil Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, valilik ve uluslararası bir şirketin girişimiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Irak'ın diğer bölgelerinde maskeye yönelik yüksek talebin karşılanması için birkaç gün içerisinde tam kapasiteli bir fabrikanın faaliyete geçeceği ifade edildi.

TOPLAM VAKA SAYISI 878

Açıklamada, fabrikanın 1 ay için de 10 milyon maske üretme kapasitesine sahip olduğu, bunun yanında gerekli diğer tıbbi malzemeleri de üretileceği aktarıldı.

Irak Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı son verilere göre Kovid-19 nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı 878'e yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Koronavirüs Haberleri