Erdoğan: S-400 şu anda artık bizim malımız.

Moskova'da Putin'le yaptığı görüşme sonrası uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, S-400'ler için noktayı koydu. ABD'nin çeşitli yaptırım tehdidiyle karşı çıktığı Rus hava savunma sistemleri için kararlılığı bir kez daha ortaya koyan Erdoğan, "S-400 şu anda artık bizim malımız. Tamamı elimizde. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'daki temaslarının ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı, değerlendirmelerde bulundu.

Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili ilişkileri ele aldıklarını belirten Erdoğan, özellikle Suriye'de İdlib bölgesindeki gelişmelerin gündemlerinin öncelikli maddesini teşkil ettiğini söyledi.

'S-400 ŞU ANDA ARTIK BİZİM MALIMIZ'

Erdoğan, ABD ile stratejik ve ikili ilişkilerde probleme neden olan Rus hava savunma sistemi S-400'lerle ilgili, "Rusya geçmişte hassas konularda verdiği sözleri yerine getirmemiş, taahhütlerini tutmamıştı. Buna benzer bir durum Libya'dan Suriye'ye kadar olan coğrafyada yine Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye düşürecek mi? Böyle politikalar sürdürürse Rusya Federasyonu S-400 gibi kritik hayati projeler bundan etkilenir mi?" sorusuna ise noktayı koyarak şu sözlerle cevap verdi:

"S-400 şu anda artık bizim malımız. Bir taraftan S400 ile ilgili eğitim çalışmaları vesaire bunlar devam ediyor. S-400'ü büyük oranda teslim almış vaziyetteyiz. Tamamı elimizde. Şu anda tamamı geldi. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. Ama yine söyleyeyim, dün de söyledim yetkililerine; Amerikalılara, 'Eğer bize Patriot verirseniz biz sizden de Patriot alırız.' dedik."

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akar'dan S400 açıklaması: Bu sistemle NATO'dan uzaklaşmıyoruz

Güncel Haberleri