Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan 4 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı

Daha önce 2 defa tutuklanan eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan 4 milyon 150 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Ermenistan Ceza Temyiz Mahkemesi, tutuklu bulunan eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ı yaklaşık 4 milyon 150 bin dolar kefaletle serbest bıraktı.

Mahkeme, avukatların başvurusunu değerlendirdikten sonra Koçaryan'ın 2 milyar Ermenistan dramı (yaklaşık 4 milyon 150 bin dolar) kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

2 DEFA TUTUKLANMIŞTI

Koçaryan, 2008'de düzenlenen protestolar sırasında çıkan ve 10 kişinin ölümüne neden olan olaylarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 2018'de 2 defa tutuklanmış ancak serbest bırakılmıştı.

Ermenistan Temyiz Mahkemesi, geçen yıl haziranda Koçaryan'ın yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

Ermenistan'da 1998-2008 yıllarında cumhurbaşkanlığı yapan Koçaryan, 2008'de anayasal düzeni ihlal etmek ve rüşvet almakla suçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri