Formula 1 İstanbul yarışı seyircili mi seyircisiz mi? Bilet fiyatları ne kadar?

Formula 1'de 15 Kasım 2020 Pazra günü yapılacak İstanbul Park yarışı, koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla seyircisiz koşulacak. Eylül ayında satışı gerçekleştirilen ve kısa sürede tükenen biletler ise iade edildi.

9 yıl aradan sonra yeniden Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanan İstanbul Park'a seyirci alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Zira, F1 yarışının Türkiye'de yapılmasına karar verildikten sonra, sınırlı sayıda seyircinin İstanbul Park'a alınacağı belirtilmişti. Eylül ayında satışa çıkan biletler kısa sürede tükenmişti. Fakat artan corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığı vakaları nedeniyle yarışa seyirci alınmaması kararı verildi.

İSTANBUL PARK'A SEYİRCİ ALINACAK MI?

2005-2011 yılları arasında Türkiye Grand Prix'i koşulan İstanbul Park, saat yönün tersine koşulması ve meşhur 8. virajı dolayısıyla turnuvanın en keyifli pistlerinden biri olarak biliniyor. F1 yönetimi ile İstanbul Park'ın işletmecisi Intercity arasında yapılan anlaşmanın ardından 9 yıl aradan sonra Türkiye GP'sinin yeniden yapılması kararlaştırıldı. Tarafların şimdilik sadece 2020 yılı için el sıkıştığını belirtelim.

13-15 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak yarışların önce, pist kapasitesinin yarısı kadar seyirciyle yapılacağı açıklandı. Eylül ayında satışa çıkan biletler, motorsporseverler tarafından kısa sürede tükendi. Fakat ülkemizde artan koronavirüs (covid-19) vakaları nedeniyle tüm spor organizasyonlarının yeniden seyircisiz yapılmasına karar verilince, İstanbul Valiliği tarafından Formula 1 İstanbul Park yarışına seyirci alınmayacağı açıklandı. Bu kararın ardından satın alınan biletler iade edildi.

Formula 1'in 2020 takviminin 14. etabı olan Türkiye GP İstanbul Park yarışı seyircisiz koşulacak.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İstanbul Park 8. viraj nedir, pistin neresinde yer alıyor?
İstanbul Park'ın sahibi kim? İşte İstanbul Park'ın adresi
İstanbul'da 'pole'u kapan yarışı kazanıyor

Spor Haberleri