ABD'li akademisyenden Kılıçdaroğlu'na: Bizi kurtarın lütfen

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB'nin düzenlediği “İstanbul'a Hizmette 3. Yıl Sunumu” etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, etkinliğin ardından İBB Başkan İmamoğlu'nun rehberliğinde İstanbul’un bazı ilçelerini ziyaret etti. Mağlova Su Kemeri'ni ziyaret eden heyet Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Abdullah Demir ile ABD’li İngilizce öğretmeni Ian Fitzmorris’le karşılaştı. ABD'li akademisyen, Kılıçdaroğlu'na "Kurtarın bizi lütfen" şeklinde seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “İstanbul'a Hizmette 3. Yıl Sunumu” etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, etkinliğin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun rehberliğinde İstanbul’un bazı ilçelerini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun ilk adresi, Kanunî Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 1555-1562 yılları arasında inşaa edilen ve Kemerburgaz Kent Ormanı içerisinde yer alan Mağlova Su Kemeri oldu.

"KURTARIN BİZİ LÜTFEN"

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, kent ormanında karşılaştıkları Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Abdullah Demir ile ABD’li İngilizce öğretmeni Ian Fitzmorris’le renkli bir sohbet gerçekleştirdi. Fitzmorris, İmamoğlu’nun, “Nerelisiniz” sorusuna, “Amerikalıyım. Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Kurtarın bizi, lütfen” yanıtını verdi. İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’na, seslenerek “Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba” dedi. İmamoğlu'nun esprisi gülüşmelere neden oldu.

Kemerburgaz’ın ardından Arnavutköy’e geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Boğazköy İstiklal Mahallesi’ndeki köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin sonunda bir vatandaşın “Benimle tavla oynarsan, oyumu sana vereceğim, söz” şeklindeki teklifine, “Tamam” yanıtını verdi.

"İMAMOĞLU, İSTANBUL'U İSTANBUL YAPTI"

Kılıçdaroğlu, daha sonra Büyükçekmece’ye geçti. Atatürk Mahallesi sahilinde, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, “Büyükçekmece-Beylikdüzü Kordon Boyu Düzenlemesi İnşaatı”nda incelemelerde bulundu. Akgün ve İBB bürokratları tarafından çalışmalarla ilgili bilgilendirilen heyetin bundan sonraki durağı da Beylikdüzü Yaşam Vadisi oldu.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için geceli gündüzlü çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Her geldiğimde biraz daha güzelleştiğini görüyorum. 16 milyon insanın yaşadığı bir kentte insanların nefes alması lazım, insanların özgürce gezmesi lazım, doğa ile tanışması lazım. İstanbul’u İstanbul yapan kimdir diye sorarsanız, Sayın Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları. İyi bir kadro ile çalışıyor. Gerçekten İstanbul için geceli gündüzlü çalışıyor. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, çok önemli bir nokta… Vatandaşlar arasında ayrım yapmamak, bize oy vermedi diye bu mahalleye bakmamak gibi bir kültürümüz zaten yok. İmamoğlu ve diğer belediye başkanları ile birlikte İstanbul’u gerçek anlamda bir İstanbul yapıyorlar”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (29)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri