Adıma çekilmiş kredi var mı, nasıl ve nereden öğrenirim? Adıma çekilmiş kredi sorgulama işlemi

Cüzdanını kaybeden kişilerin en çok tereddüt ettikleri konu isimlerine çekilmiş kredi olup olmadığı. Peki, ismime kredi var mı, üzerime çekilen kredi olup olmadığını nasıl öğrenirim? İşte detaylar...

Banka kredisi, kişileri verilen geri ödemeli borç parasıdır. Kredi, kişilerin gelir düzeylerine göre verilerek bu doğrultuda ödeme planı oluşturulur.

ÜZERİME ÇEKİLMİŞ KREDİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Bu sorunun cevabını bulmak için belli bir ücret karşılığında internet bankacılığı ile risk dökümü görüntüleyebilirsiniz. Kredi Kayıt Bürosu tarafından hazırlanan risk raporlarında kişilerin konut, taşıt, tüketici kredisi ve kredi kartı ile kredili mevduat hesabına dair tüm detaylı bilgiler yer alıyor. Söz konusu bilgiler düzenli şekilde Türkiye Bankalar Birliği'ne iletiliyor ve kayıt bürosunca düzenlenerek rapor ediliyor. Risk raporunu KKB'nin markaları arasında yer alan Findeks'ten belli ücret karşılığında alabilirsiniz. Risk raporu son beş seneyi göstermektedir.

 

ADIMA HABERSİZ ÇEKİLEN KREDİ VAR, NE YAPAYIM?

Böyle bir durum yaşandığında ilk olarak kredinin çekildiği bankayı arayıp durumu bildirmeli, ve ödemelerle ilgili bilgi vermelisiniz. Sonra direk savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmalı ve davaya ilişkin süreci bankanız ile paylaşmalısınız.

Güncel Haberleri