AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllü olma şartları ve E-Devlet AFAD gönüllü başvuru ekranı

Türkiye'de 6 Şubat 2023 günü yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem sonrası binlerce kişi hayatını kaybetti. Yardımlarda gecikme, kurtarma ekiplerinde yetersizlik yaşandı. Bu sebeple vatandaş gönüllü olarak alanda bulunmak istendi. AFAD'ın gönüllü çalışanı nasıl olunur? Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat depremleri olarak da tarihe geçen depremin kayıpları oldukça fazla olarak görünüyor. Yoğun kış şartları, depremin geniş bir alanda yaşanması ve şiddetinin çok büyük olması yardımlarda ve arama çalışmalarında sıkıntı çıkardı. Başka bölgelerde yaşayan duyarlı vatandaş ise artık gönüllü olmak istiyor. AFAD gönüllü çalışanı olmak amacıyla ne yapacağını, nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyen vatandaş konu hakkında araştırmalara başladı.

DEPREM GÖNÜLLÜ ÇALIŞANI

Kahramanmaraş merkezli olan deprem sonrası, başka bölgelerde yaşayan vatandaş birlik oldu. Depremin geniş alanda olması sebebi ile yetersiz kalan yardımlar ve arama çalışmalarına halk hizmet vermek istedi. 10 şehirde, art arda yaşanan iki depremle binlerce can kaybı yaşandı. Henüz bazı vatandaşlara yardımlar, arama ekipleri ulaşamadı bu sebeplerle halk gönüllü destek olmak istedi. Fakat bilinçsiz bir şekilde destek alınması ve kişilerin gelmesi daha büyük bir kargaşaya neden olabilir. Bunun için de AFAD'a başvuru yapmalarının gerekli olduğu açıklamalar yapıldı.

NASIL GÖNÜLLÜ OLACAK

Gönüllü olmak isteyen vatandaşların AFAD aracılığı ile çalışmaları mümkün. Depremde yardıma muhtaç olan depremzedelere yardım etmek isteyen binlerce kişi bu haber için araştırmalar yaptı. Yetersiz olan yardımlarda destek olarak bulunmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. E-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara sms, e-mail ile bir mesaj gelecek ve https://gonulu.afad.gov.tr sayfasına yönlendirilecek. Adaylar sistemin kapsamındaki eğitim, görev ve faaliyetleri bu portal üzerinden takip edebilecek.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMA ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 15 yaşını dolduran tüm vatandaşlar gönüllü olabilmektedir. Aynı zamanda kişiler eğitim ve çalışmaları aksatmayacak olmaları gerekir. Ayrıca kişilerin sağlık durumlarının iyi olması ve seyehata uygun olmaları da gerekmektedir.

Güncel Haberleri