Araç içi ekranlara yeni düzenleme: 21 bin lira ceza, 30 gün men

Araçlara sonradan takılan ve sürücünün dikkatini dağıtabilecek multimedya ekranları için yeni yaptırımlar gündeme geldi. Standartlara uymayan ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan ekran kullanan sürücülere 21 bin lira para cezası uygulanacak. Ayrıca bu tür cihazların tespit edilmesi halinde araçlar 30 gün süreyle trafikten men edilecek.

Araç içi multimedya ekranlarına yönelik yeni düzenleme hazırlanıyor. Sürüş güvenliğini olumsuz etkileyen ve standartlara uygun olmayan ekran kullanan araç sahiplerine para cezası kesilmesi ve araçların trafikten men edilmesi planlanıyor.

STANDART DIŞI MULTİMEDYA EKRANLARA CEZA

Yeni düzenlemeye göre araçlara multimedya ekranı taktırmak yasak olmayacak. Ancak kullanılan cihazların belirlenen teknik standartlara uygun olması ve sürüş güvenliğini olumsuz etkilememesi gerekecek.

Yetkililer, sürücünün görüş alanını engelleyen ya da dikkat dağıtıcı şekilde konumlandırılan büyük ekranlı sistemlerin trafik güvenliği açısından risk oluşturduğunu belirtiyor.

21 BİN LİRA CEZA VE 30 GÜN TRAFİKTEN MEN

Standartlara uymayan cihazların araçta bulunduğunun tespit edilmesi durumunda sürücülere 21 bin lira idari para cezası uygulanacak. Ayrıca söz konusu araçlar 30 gün süreyle trafikten men edilecek.

Düzenlemenin özellikle sonradan takılan büyük ekranlı multimedya sistemlerini kapsadığı ifade ediliyor.

EKRANIN KONUMU SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ ETKİLİYOR

Sektör temsilcileri ise ekranların araç içindeki konumunun önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bir firmanın yetkilisi Mustafa Türkdil, ekranın torpido seviyesinde yer almasının sürüş güvenliği açısından sorun oluşturmadığını, ancak görüş alanını etkileyen yükseklikte konumlandırılan ekranların risk yaratabileceğini belirtti.

MODİFİYE ARAÇLAR İÇİN YENİ DEĞERLENDİRME

Öte yandan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de konuya ilişkin yaptığı açıklamada modifiye araçlara yönelik düzenlemelerin değerlendirildiğini söyledi. Çiftçi, konunun üzerinde çalışıldığını belirtirken detayların ilerleyen süreçte netleşeceğini ifade etti.

Yorum Yap
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri