Asal Araştırma, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dair yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. 9-17 Kasım tarihleri arasında 26 ilde, 2 bin 15 kişiyle gerçekleştirilen ankette katılımcılara, "Sizce kadın cinayetleri ve çocuk istismarı gibi suçlar için verilen cezalar caydırıcı mı?" sorusu soruldu.
Anketin sonuçlarına göre, katılımcıların sadece yüzde 13.3’ü verilen cezaların caydırıcı olduğunu belirtirken, yüzde 80.5’lik bir kesim cezaların caydırıcı olmadığını ifade etti. Yüzde 6.2'lik bir oran ise "Fikrim yok/Cevap yok" diyerek görüş belirtmedi.
PARTİ BAZINDA DEĞERLENDİRME
Yapılan araştırmaya göre, farklı siyasi parti seçmenleri arasında da benzer bir eğilim gözlendi. AK Partili seçmenlerin yüzde 67.4’ü, CHP’li seçmenlerin yüzde 86’sı, MHP’li seçmenlerin yüzde 75.2’si, DEM Partili seçmenlerin yüzde 88.9’u, İYİ Partili seçmenlerin ise yüzde 83.2’si kadın cinayetleri ve çocuk istismarına verilen cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyor. Diğer parti seçmenlerinde ise bu oran yüzde 82.3 olarak belirlendi.