EnerjiSA işçileri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

EnerjiSA'da işten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen işçiler ve DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Elektrik Gaz Su Baraj Sendikası (ENERJİ-SEN) üyesi olup EnerjiSA'da işten çıkarılan arkadaşlarının işlerine geri dönmesini isteyen işçiler, eylemlerine devam ediyor. İşçilerden bir heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de içerisinde bulunduğu EnerjiSa işçileri, yaşadıkları sorunları Kılıçdaroğlu ile paylaştı.

Kılıçdaroğlu, EnerjiSA’da yaşanan işten çıkarmaların kabul edilemez olduğunu ve konuyu takip edeceklerini belirtti.

3 ANA TALEP

Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSa’nın işten çıkardığı işçiler, Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde 28 Mart günü eyleme başladı. EnerjiSa’nın işten çıkardığı ve aralarında DİSK/Enerji-Sen işyeri temsilcilerinin de olduğu 10’u aşkın işçinin, işlerine geri dönmesi talep edildi.

İşçilerin başlıca üç talebi şu şekilde:

"* İşten atılan her arkadaşımız işine geri dönsün.
* EnerjiSA, işten atmaların son bulduğuna dair resmi bir açıklama yapsın.
* İşyerlerinde işçilerin sendika tercihlerinden dolayı gördüğü mobbinge son verilsin"

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Yol çalışması yapan iş makinesi uçuruma yuvarlandı: 1 işçi hayatını kaybetti

Güncel Haberleri