Erdoğan afet bölgesinde önlemleri açıkladı: Artık köprüleri taştan yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi sonucu 25 kişinin yaşamını yitirdiği Kastamonu'da açıklamada bulundu. Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyuran Erdoğan, sel felaketlerine karşı alınacak önlemi açıkladı: Artık düz köprü değil kemer köprü yapma suretiyle betondan öte taş köprü yapacağız.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda sel taşkınlarının felakete yol açtığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Cuma namazı için Yeni Cami'ye gittiği sırada kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı otobüsünden hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu çok açık, net söylüyorum, Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız. Bugün İçişleri Bakanım, Ulaştırma Bakanım, Çevre ve Şehircilik Bakanım hep birlikte buradayız. Yerinde değerlendirmeyi yapacağız."

Erdoğan, diğer bölgelerde de bakanların ve milletvekillerinin bulunduğunu dile getirerek, tespitlerin ardından gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bir felakettir gidiyoruz. Antalya Muğla buralarda yaşanan yangın felaketlerini biliyorsunuz. Hamdolsun bu felaketleri kontrol altına aldık. Birkaç gündür de Batı Karadeniz'de sel felaketleri yaşanıyor. Felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Ben dün ekranda izledim tüm o kardeşlerimizi evlerin damlarından kurtaran jandarmalarımız, polislerimiz alınlarından öpülesi kahramanlarımızdır. Bu öyle her kişinin karı değil er kişinin karıdır. Bu operasyonda görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Şehrimizdeki öğrenci yurtları ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazırda tutulmaktadır.

4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor.

Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır.

Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayolları'mız çalışmaktadır.

Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız.

KASTAMONU, BARTIN VE SİNOP AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Su kesintisi yaşanan yerlerde alt yapı çalışmaları başlatılmıştır. Gereken mobil istasyonları gerekli yerlere gönderilmiştir. Hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır. Gerekli ödenekler hemen gönderilmiştir. Sel felaketinde evleri yıkılan kardeşlerimizi yeni evlerine kavuşturmak için kolları sıvadık.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir.

Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz.

İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır.

Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor.

Bugüne kadar nice oyunları bozmuş bir millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız.

'ARTIK TAŞ KÖPRÜ YAPACAĞIZ'

Hasarların tespiti için tüm çalışmaları başlatacağız. Devlet Su İşleri yarın çalışmalarına başlıyor. Artık düz köprü değil kemer köprü yapma suretiyle betondan öte taş köprü yapacağız. Köprü için proje çalışmalarını Bakanlığımız yürütüyor. Çevre Şehircilik bakanım burada. Diğer afetlerde olduğu gibi fevkalade bir durum olmadıkça inşallah 1 yıl içerisinde burada da bu konutları bitireceğiz."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (48)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

CHP'li Altay: Bozkurt'ta 330'un üzerinde kayıp bildirimi var

Güncel Haberleri