'Kaçak et taşıyoruz' dediler kaçak göçmen çıktı

Polis İstanbul Esenler'de şüpheli bir kamyon durduruldu. Kamyon sahipleri 'kaçak et taşıyoruz' dediler ama kasadan 23 kaçak göçmen ve 2 FETÖ şüphelisi çıktı. İnsan tacirlerinin Aydın’dan aldıkları kaçak göçmenleri kişi başı 7 bin 500 dolar karşılığında Yunanistan'a kaçırmaya çalıştıkları belirlendi. Göçmenlerin son durağı ise İtalya olacaktı. Ayrıca 2 FETÖ şüphelisinin ise yargılamalarının sürdüğü öğrenildi.

Aydın'da kasaplık, İstanbul'da ise kaçakçılık yapan kişiler insan tacirliğine soyununca yakayı ele verdi. Aydın’dan aldıkları kaçak göçmenleri İstanbul Üzerinden Yunanistan’a götürmek için yola çıkan insan tacirleri İstanbul’da polis uygulamasında durduruldu. Polise ‘kaçak et taşıyoruz' dediler ama gerçek, kamyonun kasası açılınca anlaşıldı.

Kaçakçılar kamyondaki 25 kişi için kişi başı 7 bin 500 dolara anlaştı. Aydın'dan İstanbul'a geldiler. TRT Haber’in aktardığına göre amaçları 25 kişiyi Edirne'ye götürüp oradan Yunanistan'a kaçırıp son durakları ise İtalya olacaktı.

KAÇAK ET KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI

Fakat İstanbul Esenler'de emniyet ekipleri uygulama sırasında bir kamyonu takibe aldı. Durdurulan kamyonun sürücüleri ‘kaçak et taşıyoruz dediler’ ancak polis kasanın açılmasını istedi. Açılan kasada 25 kaçak göçmen ile iki FETÖ şüphelisi çıktı. Göçmenlerin arasına karışan FETÖ şüphelilerinin halen yargılamalarının devam ettiği belirlendi.

FENALAŞMASINLAR DİYE UYUŞTURUCU VERİLMİŞ

Öte yandan kaçakçıların, baygınlık geçirmemeleri için araçtakilere uyuşturucu madde verdiği öğrenildi. Kamyonda bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi. Ancak şüpheliler uyuşturucu hapların ilaç olduğunu iddia etti. FETÖ şüphelileri ve 2 insan kaçakçısı adliyeye sevk edildi. 23 düzensiz göçmen ise İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri