Kırmızı Ete Tarihin En Büyük Zammı! O Tarihten Sonra Kasaplara Giremeyeceksiniz

Enflasyondan dolayı Ramazan Bayramı öncesi kırmızı ete gelen zammı vatandaş atlatamamışken, bir zam haberi daha geldi. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, Mayıs ayında kırmızı ete yine zam geleceğini belirterek, önemli açıklamalarda bulundu. Peki kırmızı ete ne kadar zam geldi? Kırmızı et fiyatları ne kadar? İşte kırmızı ete dair merak edilen her şey.

Enflasyondan dolayı ekonomik krizle mücadele eden vatandaşa zam üstüne zam haberleri gelmeye devam ediyor. Temel gıda ürünleri arasında yer alan kırmızı ete bir zam haberi daha geldi. Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kırmızı ete ilişkin ramazanda ucuz et yemesi için ramazan ayına özel ucuz et satışı yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından kırmızı ete zam gelmişti. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu ise vatandaşa bir kötü haber daha verdi. Solakoğlu, maliyetlerin arttığını belirterek kırmızı ete zam yapılabilir işaretinde bulundu. İşte Solakoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar.

KIRMIZI ETE PAZARTESİ GÜNÜ ZAM GELİYOR

Cumhuriyet'in haberine göre Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu maliyetlerden dolayı kırmızı ete bir zam daha geleceğini belirtti. Ramazan Bayramı'ndan önce yapılan 3 TL'lik zamdan sonra Solakoğlu, kırmızı ete 7 lira daha zam geleceğini ifade etti. Solakoğlu maliyetlere dikkat çekerek "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.

KIRMIZI ET FİYATLARINA BİR ZAM DAHA GELİYOR

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu yaptığı açıklamada kırmızı et fiyatlarına 9 Mayıs pazartesi günü 7 TL daha zam yapılacağını söyledi. Solakoğlu, Mayıs ayında artışların yaşanacağı kırmızı et fiyatlarının Temmuz ayında yüzde 25 daha artacağını söyledi.

1 Mayıs 2022 Arefe günü kırmızı ete yapılan 3 TL'lik zammın ardından dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye çıkmıştı. 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü yapılacak 7 TL'lik zammın sonrasında mevcut etiket fiyatları 7 ila 9 TL zamla raflarda yerini alacak. Bu zamlardan sonra 109 TL olan kuşbaşının kilosu 16 TL ile 118 TL'ye çıkacak.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Süte Dudak Uçuklatan Zam Yolda! Şimdiden Marketlere Koşun

Güncel Haberleri