MSB'den F-16 açıklaması

MSB kaynakları F-16 alımı için "Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türkiye'nin ABD tarafından F-35 programından çıkarılmasının ardından F-35 yerine F-16 alımına ilişkin konuştu. Kaynaklar "Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında. Bu konunun Kongre'ye gittiğinde nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Rusya'dan S-400 tedarik ettiği gerekçesiyle 23 Eylül itibarıyla ABD tarafından F-35 programından çıkarılmıştı. Türkiye'nin ön ödemesini gerçekleştirdiği uçakların ücreti de iade edilmemişti. Ardından F-35 yerine F-16 alımı yapılacağı konuşulmaya başlanmış, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Evet, F-35'e alternatif olabilir" diyerek iddiaları doğrulamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da G20 zirvesinde yaptığı konuşmada, "F-16 alımı konusunda Biden'ı olumlu gördüm" demişti.

Fakat Türkiye'nin ABD'den F-35 yerine F-16 satın alması hakkında, ABD Kongresi'nden 11 üye, Başkan Biden'a F-35'te olduğu gibi bu satışın da gerçekleşmemesi çağrısında bulunmuştu. Sonrasında 41 ABD'li vekil de bir mektup yayınlayıp aynı çağrıda bulunmuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

ABD'li 41 vekilden F-16 mektubu
Erdoğan: Biden 'F-16'larda çok kısa zamanda netice alamayabiliriz' dedi
Erdoğan G 20'de konuştu: Yeni F-16’lar verilmesi konusunda Biden’ı olumlu gördüm

Güncel Haberleri