Muhalefette ikinci tur hazırlığı: Başkanlık divanları art arda toplanıyor

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Erdoğan oyların yüzde 49,51’ini, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy aldığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci tura kalan seçimler için Millet İttifakı kısa sürede çalışmalara başlayarak art arda başkanlık divanlarını topladı.

Cumhurbaşkanlığı için 14 Mayıs’ta yapılan seçimler sonucunda Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 49,51’ini, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 oy aldı.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı çalışmalar için kollarını sıvadı. Dün DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya hesabından, “İki hafta gecikse de bahar gelecek, biliyorum. Düştüğümüzde değil, vazgeçtiğimizde kaybederiz. 28 Mayıs'ta tüm Türkiye kazanacak” diyerek seçim startını vermişti.

DEVA YOL HARİTASINI OLUŞTURDU

DEVA Partisi bugün de seçim gündemini değerlendirdi. Deva Partisi Genel Merkez Başkanlık Kurulu, birinci turda alınan sonuçları değerlendirmek ve ikinci turda yapılacak çalışmaları belirlemek üzere bugün genel merkezde Genel Başkan Ali Babacan başkanlığında toplandı.

Genel Merkez Başkanlık Kurulu’nun 96’ncı toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda kazanılması için yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritası konuşuldu.

İYİ PARTİ YARIN TOPLANIYOR

İYİ Parti Başkanlık Divanı, birinci turda alınan sonuçları değerlendirmek ve ikinci turda yapılacak çalışmaları belirlemek için yarın saat 11.00'de toplanacak. Toplantıda, ikinci turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması için yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritası belirlenecek. Toplantı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun açıklama yapması bekleniyor.

SAADET PARTİSİ: KAZANACAĞIZ

Saadet Partisi ikinci tur hazırlıklarına Başkanlık Divanı’nı toplayarak başladı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, genel merkez binasında başkanlık divanı üyeleri ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde meclise girmeye hak kazanan milletvekilleriyle toplantı yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) adayların ilk turda kazanacak oyu alamadığı ve seçimlerin ikinci tura kaldığı yönünde yapılan açıklamasının ardından siyasi partiler ikinci tur hazırlıklarına başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da kurmaylarıyla birlikte bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

14 Mayıs seçim sonuçları tüm yönleriyle değerlendirilerek ikinci tur seçimleri için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, “Bugünden itibaren tüm teşkilatlarımızla çalışacağız, daha çok çalışacağız, ülkenin daha yaşanılmaz bir hale gelmesine müsaade edemeyiz, herkes müsterih olsun kazanacağız” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri