Nebati'nin dolar açıklamasına tepki: Aramızda para toplayalım mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasına 'Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' dediği öğrenildi. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Nebati'nin sözlerine ilişkin Twitter hesabından "Bakanlığın masrafları için aramızda para da toplayalım mı?" diyerek eleştirdi.

Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasıyla buluştuğu toplantıdan kesitler aktardı. Nebati'nin görüşmede, "İş dünyasına da 'Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' dediği öğrenildi. Nebati'nin aktarımlarına dikkat çeken Gelecek Partili Özcan, "Bakanlığın masrafları için aramızda para da toplayalım mı?" yorumunda bulundu.

"TUTMAZSA ÜZÜLÜRÜM"

Resmi Gazete'de gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Nureddin Nebati getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde 'yeni ekonomi' modeli hakkında 'tutmazsa üzülürüm' açıklaması yapan Nebati'nin sözleri tartışma konusu olmuştu.

"HER BİRİNİZ 100'ER MİLYON DOLAR BOZDURSUN"

Bundan bir kaç gün önce de Nureddin Nebati, iş dünyası, reel sektör temsilcileri ve STK başkanları ile bir araya geldi. Görüşmeye dair ayrıntıları köşesinde yazan Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, Nebati'nin, 'Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun' dediğini aktardı. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ilginç ekonomik söylemleri tartışma konusu yaratırken, Gelecek Partili Özcan'da söylenenlere sessiz kalmadı.

"ARAMIZDA PARA DA TOPLAYALIM MI?"

Özcan, sosyal medya hesabından paylaştığı tweette şu yorumda bulundu:

"Ülke tarihinin en ağır krizlerinden birini yaşarken sorunları çözmesi beklenen Bakan, 2 günde gösterdi meziyetlerini önce millete “en fazla neyini kaybedebilirsin ki” şimdi de iş adamlarına 'biraz dolar satsanıza' Bakanlığın masrafları için aramızda para da toplayalım mı?"

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (28)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi
Bakan Nebati'nin kardeşi Nebati: MB'nin pas geçmesi lazım

Güncel Haberleri