Sıfır araç bulamayan vatandaşlara bir şok daha! 100 Bin TL farkla satılıyor, artık parası olan da alamayacak

Son aylarda sık sık gündemde yer alan sıfır araç sorunu her geçen gün büyüyor. Araç almak isteyen vatandaşlar bu kez de 100.000 TL farkla satışa sunulan araçlarla karşı karşıya kalıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'nin dört bir yanında sıfır araç bulmakta zorlanan vatandaşlar durumdan şikayet ederken İstanbul'da da araç bulmak mümkün olmuyor. Bayilerde araç sergileyen yetkililer ellerinde araç olmadığını sergilenen araçların ise satıldığını belirtiyor. Bayilere Mart ayından önce araç girişi olmayacağını ifade eden yetkililer olmayan araçların bile daha yüksek tutarlardı satıldığını aktarıyor. Vatandaşlar ise sıfır araç sorunu karşısında galericilerin yaptığı stokçuluğa isyan ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ARAÇLAR STOKLANIYOR


Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerin yolunu tutarken “Araç yok” açıklamalarıyla karşı karşıya kalıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen görüntüler ise galericilerin stok yaptığını gösteren nitelikte oluyor. Görüntülerin ortaya çıkması ile birlikte vatandaşların da tepkileri günden güne büyüyor. İddialarda yer alan bayilerde sıfır araç olup olmadığını öğrenmek için İstanbul'daki pek çok farklı noktada araç satışı yapan yetkililerle görüşüldü. Yapılan görüşme sonrasında yine “Araç yok” cevabı alındı.


ÖNCE SİPARİŞ VERİLİYOR

Araç almak için Opel bayisine giden ekipler, galeride farklı modellerin sergilendiğini gördü. Bayide yer alan 2022 Opel Corsa aracın sıfır modelini almak istediğini belirten ekipler, 760.000 TL değerindeki aracın ellerinde olmadığını belirtti. Vitrinde yer alan aracın ise satıldığını belirten bayi yetkilileri farklı model araçların da ellerinde sıfırının olmadığını belirtti. Araçların Şubat ayında sipariş vereceğini ifade eden galeri yetkilileri, Mart ayından önce ellerinde araç olmayacağını vurguladı.

Peugeot bayisinde ise yine aynı sorunla karşı karşıya kalan ekipler sıfır araç bulamadıklarını aktardı. Peugeot 5008 model araç için görüşme gerçekleştiren ekiplerin Şubat ayı sonunda tekrardan bayiye gelmesi gerektiği ifade edildi. Citroën bayisinde ise durumun aynı olduğu gözler önüne serilirken 970.000 TL değerindeki Citroën C4 aracın sıfır satışının tükendiği aktarıldı. Yeni araçların ne zaman geleceğini soran ekipler Şubat ayından önce belli olmayacağı yanıtını aldı. Hyundai bayisinde ise sıfır araç olmadığı aktarılırken iki ay içerisinde araçların galeride yerin alacağı söylendi.


GALERİCİLERİN SIFIR ARAÇ OYUNU DEVAM EDİYOR


Bayileri gezen ekipler birçok bayide istedikleri araçların sıfır modelinin olduğunu aktardı. Karşılaştıkları fiyatların bayi fiyatlarına göre oldukça pahalı olduğunu söyleyen ekipler, “Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Passat gibi modellerin hepsinin galerilerde sıfırı mevcuttu. Galeride sıfırı bulunan Hyundai i20’nin ise bayide sıfırı yoktu. Ancak bayi ile galeri arasında neredeyse 100 bin TL fiyat farkı olduğunu gördük.” ifadelerini aktardı.

Sıfır araç bulmakta zorlanan vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor. Sosyal medya üzerinden yayınlanan tepkilerden bazıları şu şekildedir:


“İzmir’de bir Honda bayiine araç almak için gittiğimizde, ‘Araç yok’ dediler fakat havalimanı otoparkında aralarında Honda araçların da bulunduğu yüzlerce plakasız sıfır araç park edilmiş bir şekilde duruyor. Biri bu stokçulara dur demeli.”

“Ülkede sıfır araç bulamıyoruz, gerçekten mükemmel, müthiş…”

“Hiçbir şekilde sıfır araç bulamıyoruz. Bulsak bile resmi olan ÖTV fiyatına vermeyip kar etmek için fiyatı kendileri belirliyorlar.”

“Otomobil şirketleri araç fiyat listesi yayınlıyor ama bayilerde araç yok. İkinci el araçların fiyatı da bayilerin verdiği sıfır araç fiyatından daha yüksek. Araba bulamıyoruz arkadaş bu nasıl bir saçmalık!”


“Kim alıyor bu arabaları? Biz niye bayide sıfır araç bulamıyoruz? En büyük stokçuluk şu an bu sektörde.”

“Bayilerde araba yok tüm galerilerde sıfır araba var. Mercedes’in hiçbir bayisinden araç bulamıyoruz. Lakin aynı galeride 5 veya üzerinde aynı araçtan var. Minimum 300 bin lira daha yüksek bir fiyata.”

“Biz araç bulamıyoruz. 3 ay önceden isim yazdırmamıza rağmen yok diyorlar. Gel gör ki bizden sonra isteyenlerin bazıları alabiliyor, hatta bazı galericiler de sıfır temin edebilip farkla satıyor.”

“Bayilerde neden sıfır araç yok? 2 aydır sıfır araç için sıra bekliyorum.”

“Bayilerde araç yok, 3 ay sonraya ancak o da kesin değil. Aynı araç galeride, bayi fiyatının 100 bin lira üstüne satıyor. Bu galerici bu sıfır arabayı bulabiliyor biz neden bulamıyoruz? Sistem kökten bozuk.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri