YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte ÖSYM YKS giriş belgesi çıktısı alma ekranı

Üniversite eğitimi için 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adayların sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin www.ais.osym.gov.tr web adresinde erişime açıldı. YKS'nin sınavının TYT-AYT-YDT oturumları 26-27 Haziran 2021 günlerinde yapılacak. İşte, YKS sınav yeri sorgulama sayfası...

YKS giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından açıklandı. Önlisans ya da lisans eğitimi almak isteyen adayların katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı, 2 oturum halinde yapılıyor. Yabancı dil sınavı için de ayrıca 3. oturum düzenleniyor. Bu yıl bir sınav oturum ücreti 90 TL olarak belirlendi.

2021 YKS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 26 Haziran 2021'deki 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021'deki 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerin tamamladı.

Adaylar sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

TYT ve AYT için adayların saat 10.00'dan sonra, YDT için ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı yapıldı.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMA EKRANI

YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 3 oturum şeklinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS);

* YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

* YKS sınavının diğer ayağı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

* YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

81 ile YKS tedbirleri genelgesi gönderildi
KPSS’de Türkiye 25’incisi olan gence şok! 'Kafamı duvarlara vuruyorum'
KPSS lisans sınavı başvurularında son gün! İşte başvuru ekranı ve sınav ücreti

Güncel Haberleri