Bir destekte işsizler için! Sadece başvuran yararlanabilecek! 10 ay boyunca kesintisiz ve karşılıksız ödenecek.. 1.986 TL ödeme için acele edin!

İşten çıkarılma olması üzerine 30 gün içerisinde başvuru yapan herkese 10 ay boyunca 1.986 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Devlet çalışmayan kişilere işsizlik maaşı bağlarken binlerce vatandaş bundan yararlanmak adına harekete geçti. İşsizlik maaşı ne kadar, şartları nelerdir? İşte detaylar...

Devlet dar gelirli kişilere yardım ederken işsizleri ise unutmadı. 10 ay boyunca kesintisiz olarak ödenecek olan işsizlik maaşı başvuru şartlarının yerine getirilmesi üzerine İŞKUR aracılığıyla 1.986 TL işsizlik maaşı bağlanmaktadır. İşsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı kimlere verilecek?

İŞSİZLİK MAAŞ ŞARTLARI NELERDİR?

-Kendi isteği dışında işsiz kalmak

-Hizmet akdinin bitmesiyle beraber önceki 120 gün hizet akdi gerekir

-Hizmet akdinin fesihinden sonraki 3 yıl içinde en az 600 gün süre işsizlik sigortasının priminin yatırılması gerekir

-İŞKUR üzerinden ya da elektronik ortamdan başvuru yapılır. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden işsiz kişilere maaş bağlanmaktadır. İşsizlik maaşını almak isteyen kişiler hizmet akdinin feshinin gerçekleşmesi üzerine 30 gün içerisinde İŞKUR birimine giderek başvuruda bulunulması gerekir. İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlik iş almaya hazır durumda olması gerekir ve işsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı gerçekleşir.


İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE KADAR YATIRILACAK?

Son üç yıl içerisinde 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası prim ödemiş olan sigortalı işsizlik 180 gün, 900 gün sigortalı çalışana 240 gün ve 1080 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortasına ise 300 gün işsizlik ödeneği yatırması gerekir.

İŞSİZLİK ÖDENEK MİKTARI NE KADAR?

Günlük işsizlik ödeneği sigortanın son dört aylık primine bakılarak esas kazanç ele alınır. Günlük hesaplanan brüt kazancının yüzde 40'ı olarak hesaplanması üzerine işsizlik ödenek miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarı yüzde 80 oranını geçmemektedir. İşsizlik ödeneğinden ise damga vergisi hiçbir şekilde kesilmez. 


Haberleri