Bu besini tüketen 10 yıl gençleşiyor! Canan Karatay gençliğin formülünü verdi: Hücrelerinizi tamamen yeniliyor...

Ülkemizin en değerli isimlerinden birisi olan Canan Karatay genç görünmek isteyenlere tarifi verdi. Bu tüyo ile birlikte 10 yaş daha genç gösteriyorsunuz. Uyuyana kadar tüketebileceğiniz besinlerden birisi olduğunu belirterek hücreleri yenilediğini vurguladı. Peki hangi besin 10 yıl daha genç gösterir? İşte tüm detaylar...

10 YILA KADAR DAHA GENÇ GÖSTERİR

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay bu kez diyetlerinin dışında bir açıklamada bulundu. Sağlıklı besinler konusunda yaptığı açıklamalar ile birlikte insanların aradığı sırrı paylaştı. Sağlık, sindirim ve siniri sürekli olarak konu olarak ele alan Canan Karatay bu kez gençliği ön plana sürdü.

Sadece kivi yiyerek 10 yıl daha genç gösterileceğini açıklayarak besin faydalarını tek tek takipçileri ile paylaştı. Canan Karatay tarafından cilt hücrelerini baştan aşağı yenileyen ve dermis tabakasının neden olduğu yaşlanmayı 10 yıl kadar düşüren bu besine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

C vitamini deposu olan kivinin 10 yıl daha genç gösterdiğinin altını çizen Canan Karatay, uyuyana kadar tüketilebileceğinin altını çizdi. Kivi yaşlılığı engellemesiyle birlikte sağlıklı hücre sayısını da büyük oranda artırdığına dikkat çekti. Faydalarının saymakla bitmeyen kivinin gençleştirme özelliği ile birlikte sosyal medyanın da gündemine oturdu.

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ MORLUKLARI GİDERİR

Kivinin 10 yıla kadar gençleştirdiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay doğada yer alan en yüksek antioksidana sahip olduğunu da açıkladı. Gizemli besin olarak bahsettiği kivinin hasar alan hücreleri hızla onardığını da vurguladı. Çin'de en çok tüketilen besinlerden birisi olan kivi diri ciltlerin gizli sırrı olarak biliniyor.

Lif bakımından zengin olan kivi hızlı bir şekilde kana karışır. Lutien ve zeaksantin bakımından da zengin olduğunu belirten uzman isim kivinin yaşlanmaya yönelimi olan ve hasar gören hücreleri anında onardığını ve diskalifiye ederek yenilediğinin bilgisi verildi. Ciltte oluşan kırışma ve sarkmaların da önüne geçebileceğine dikkat çekti.

SAÇ KÖKLERİNİ BESLER VE GÜÇLENDİRİR

İnsanların en çok dikkat çektiği konulardan birisi göz çevresi oluyor. Göz çevresinde oluşan halkalar ve morluklar yeterli oranda vitamin almadığının göstergesi olarak açıklandı. Fakat kivi içerisinde yer alan vitaminler ile birlikte bu göz çevresindeki kötü görüntüyü önleyeceği Canan Karatay tarafından duyuruldu.

Kivi aynı zamanda saçların canlı ve daha parlak görünmesinde de etkili olur. Saç köklerini vitamin ile besleyerek kan yolu ile köklere gerekli olan vitaminleri sağlar. Saç köklerinde yer alan kanı hareketlendirerek kandaki kötü kolesterol seviyesini indirir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri