Bu optik illüzyon sosyal medyayı ikiye böldü! Sizce resimdeki kaya havada mı duruyor? Cevabı kimse bulamıyor!

Optik illüzyonlar akıl almaz ve büyüleyici olabilir. Beynimizin etrafımızdaki dünyayı nasıl yorumladığını ve algılarımızın ne kadar kolay kandırılabileceğini gösteriyorlar. Aşağıdaki bu optik illüzyon resmi sosyal medya üzerinde paylaşıldı ve çok sayıda kişinin kafasını karıştırmayı başardı. Sizce bu kaya havada mı duruyor?

Bazen bazı resimlerde görünen şey göründüğü gibi olmayabilir. Onu anlamak için zihnimize odaklanmalıyız. Bu görüntülere optik yanılsama denir. Her türlü optik yanılsama içeren fotoğraflar şu anda sosyal medyada trend oluyor. İnternet kullanıcıları da bu tür görüntülerin önünde kısa bir süre durarak soruyu yanıtlamaya çalışıyor. Size bu türden başka bir örnek gösterelim. Aşağıdaki resme bir göz atın. Havada duran bir kaya gibi görünüyor. Bu resimde ne görüyorsunuz? Aşağı kaydırın ve neler olduğunu öğrenin.

KAFANIZI KARIŞTIRACAK OPTİK İLLÜZYON

Sosyal medyada yayılan 'havada duran taş' fotoğrafı, tartışmaların odağı haline geldi. İlk olarak havada süzülen bir kaya gibi görüyorsunuz ama değil. Resmi ters çevirdiğinizde uçurumdan düşen bir kaya göreceksiniz ama bu da değil. Görenleri şaşkına çeviren bu resim adeta havada duruyormuş gibi bir izlenim yarattı.

Konuyla ilgili olarak uzmanlar, optik yanılsama olarak adlandırılan bu tür durumların sıkça karşılaşılabileceğini belirtiyorlar. Suda veya camda yansıma oluştuğunda, cisimlerin gerçek konumlarından farklı göründüklerine dikkat çekiyorlar.

Fotoğrafın paylaşılmasıyla birlikte, görsel yanılsamaların insan algısını nasıl etkilediği üzerine de tartışmalar başladı. Bazı kullanıcılar, fotoğrafın ne kadar etkileyici olduğunu ve hayal gücünü harekete geçirdiğini belirtirken, diğerleri ise bu tür yanılsamaların gerçekliği sorgulatabileceğine dikkat çektiler.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Sosyal medyada üzerinde farklı yorumlara ve tartışmalara yol açan bu optik illüzyon, bazıları tarafından fotoğrafın gerçek olduğu ve kaya parçasının havada durduğu düşünüldü. Ancak, dikkatli bakıldığında suyun altındaki kaya parçasının yansıması olduğu görülüyor. Yani gölün içindeki bir kaya parçasının suya yansıyan görüntüsü, taşın havada duruyormuş gibi görünmesini sağlıyor.

Sonuç olarak, 'havada duran taş' fotoğrafı sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı ve optik yanılsamaların insan algısını nasıl etkilediği konusunda farkındalık oluşmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri