Bu temizlik hatalarını yaparak yiyecek ve içeceklerinizin tadını bozuyor olabilirsiniz!

Her gün mutfağımızda sıklıkla kullandığımız eşyalarımızın temizliği de bir o kadar önemlidir. Temizliği iyi yapılmayan bu eşyalarda yiyecek ve içeceklerimizin tadı bir sonraki kullanımda kötü olabiliyor. Peki o eşyalar hangileridir?

Özenle hazırlanmış bir yemek pişirdikten sonra mutfağımız gerçek bir felaket bölgesi gibi görünüyor. Kollarımızı sıvadık ve mutfağımızın mümkün olan en kısa sürede yeniden temiz ve şık görünmesini sağlamak için hemen işe koyuluyoruz. O kirli bulaşıklar dağılınca, mutfak yeniden parıldadığında ve bardaklar bir kez daha gıcırdayarak temizlendiğinde, kendimizi mutlu bir şekilde koltuğa bıraktık. Ancak tatmin olmakta haklı mıyız yoksa bazı gerçek temizlik hataları mı yaptık?

Bu temizlik hatalarını yaparak yiyecek ve içeceklerinizin tadını bozuyor olabilirsiniz

- Kahve makinesini hiç temizlememek yada düzgün temizleyememek

Kahve çekirdeklerini öğüten kahve makinelerinden birine sahip misiniz? O zaman, özellikle çok kahve içtiğinizde, günlük olarak temizlemek önemlidir. Öğütülmüş kahve çekirdekleri bazı yağları geride bırakabilir ve bunlar taze kahvenizin tadını etkileyebilir.

- Kızartma tavasını bulaşık makinesine koymayın

Kızartmanızı yaptığınız tavanızı her zaman elle temizlemelisiniz. Bulaşık makinesine koyarsanız koruyucu tabaka çıkmaya başlayacaktır. Ve bu tabaka yok olduğunda yemeğinizi çok daha hızlı yakacaksınız ve kimse yanmış yemeğin tadını beğenmez!

- Fırını düzgün temizlememek

Bir dökülme veya leke olmadıkça fırınınızı her kullanımdan hemen sonra temizlemeniz gerekmez. Örneğin tavuk hazırladıysanız ve yağın bir kısmı döküldüyse? Sonra, dökülenleri hemen temizlemezseniz, ertesi gün pişireceğiniz kekin yada böreğin tadı istediğiniz kadar güzel olmaz.

- Plastik kaplardaki yemek artıklarını hemen yıkayın

Plastik yemek saklama kapları; hem kalan yemeğinizi saklamak veya işe giderken yanınıza atıştırmalıklar almak için kesinlikle idealdirler. Özellikle onları bulaşık makinesine atabileceğiniz için. Yiyecekleri kaptan çıkardınız mı? Hemen yıkayın. Kabı bulaşık makinesine koyarsanız ve bulaşık makinesi birkaç saat sonrasına kadar çalışmazsa, kap içindeki yemeğin kokusunu ve tadını emecektir. Aynı kabı bir sonraki kullanışınızda, yemeğin tadı başka türlü olduğu kadar güzel olmayacaktır.

- Sarımsak presini bulaşık makinesine koymayın

Sarımsağı rendeleyip yada ezeceğimiz zaman sarımsak preslerinden faydalanırız. Bunu kullandıktan sonra daima elde yıkamalısınız. Sarımsak presini bulaşık makinesine koyarsanız düzgün temizlenmeyecektir. Küçük sarımsak parçaları geride kalacak. Sarımsak presini bir sonraki kullanışınızda, düzgün çalışmayabilir veya eski sarımsak parçalarını yemeğinize doğru itersiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri