Bu yöntemlerle zımpara gibi görünen topuklarınıza veda edin! İşte çatlamış topuklarınıza evde yapabileceğiniz doğal karışımlar

Çatlak topuklar çok can sıkıcıdır. Acı verirler, bir şeye değdiklerinde onu yırtabilirler. Elbette onlardan kurtulmak ve topuklarınızı normale döndürmek isteyeceksiniz, ancak bunu başarmak zor görünebilir. Fakat haberimizde paylaştığımız yöntemlerle çatlamış topuklarınızdan eser kalmayacak...

Genellikle 21 yaşın üzerindeki kişilerde topuk çatlaması son derece yaygın bir ayak rahatsızlığıdır. O kadar büyük bir sorun olmayabilirler, ancak derinleştiklerinde daha acı verici hale gelirler ve hatta kanamaya neden olabilirler! Ayaklarda yağ bezleri bulunmadığından ayak derisi çabuk kurur. Bu aşırı kuruluk, topukların çatlamasına neden olabilir, bu da onların ekstra şımartılmaya ve neme ihtiyaçları olduğu anlamına gelir. Ancak çatlamış topukları kendin yap ev ilaçları ile de yönetebilirsin!

Artık sizin için zımpara kağıdı gibi ayaklar yok!

1. Mısır nişastası

Bazen çözüm o kadar inanılmaz derecede basittir ki gerçekten işe yarayacağına inanmak zor. Çatlak topuklara da bu çözümde durum böyle. Mutfağınızda bu basit malzemeye sahip olduğunuz sürece pahalı cihazlara veya ürünlere ihtiyacınız yok. Mısır nişastasından bahsediyoruz. Bu ürün, topuklarınızdaki kötü çatlaklara karşı oldukça etkilidir ve kullanımı da çok kolaydır.

Uygulanışı:

Mısır nişastasını şu şekilde kullanırsınız: Uyumadan önce topuklarınızı bolca pudralayın. Çatlakların mısır nişastasıyla düzgün bir şekilde kaplandığından emin olun. Ardından çorap giyin ve yatın. Sabah mısır nişastasını durulayın ve bir süre sonra topuklarınızın iyileşmeye başladığını ve tekrar pürüzsüz hale geldiğini fark edeceksiniz. Topuklarınızdaki çatlaklar gerçekten derin mi? O zaman önce ayaklarınızı özel bir ayak törpüsü ile törpülemek kullanışlı olabilir. Daha sonra, mısır nişastasını yukarıda anlatıldığı gibi kullanın ve bu numara sizin için de harikalar yaratacaktır.

2. Avokado ve muz maskesi

Muz harika nemlendirici olarak görev yapar ve avokado A, E Vitaminleri ve çatlak bölgenin iyileşmesini destekleyen yağ asitleri içerir.

Uygulanışı:

Bir macun oluşturmak için 1 olgun muz ve yarım avokadoyu karıştırın. Her gün düzenli olarak ayaklarınıza ve topuklarınıza uygulayın. Yıkamadan önce 20 dakika bekletin.

3. Parafin mumu ve yağı

Bir kaşık parafin mumunu 2-3 damla hindistancevizi veya hardal yağı ile sıcak bir tavada mum düzgün bir şekilde eriyene ve yağla iyice karışana kadar karıştırmanız gerekecektir.
Bu soğuduktan sonra bir kapta saklayın ve her gece çatlamış topuklarınıza uygulayın. En iyi etki için çorap giyin ve uyuyun.

4. Yulaf ezmesi ayak maskesi

Yulaf ezmesi sadece ölü deri hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda nemlendirici özelliklere de sahiptir.

Uygulanışı:

2-3 kaşık yulaf ezmesini toz haline getirin ve 5 damla hindistancevizi veya zeytinyağı ile karıştırın.
Bunu ayaklarınıza, özellikle çatlamış topuklarınıza iyice uygulayın ve 30 dakika bekletin.
Soğuk suyla durulayın. En iyi sonuçlar için bunu her alternatif günde bir yapın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri