Bunu yapmayan çok pişman olacak! Hastane randevularında yeni döneme geçildi! Artık vatandaşlara ceza gelebilir!

Sağlık Bakanlığı hastane randevularını iptal etmeyenlere yaptırım uygulaması getirdi. Gitmediğiniz randevuyu iptal etmezseniz 15 gün aynı branş için hemen randevu alamıyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde oluşan yoğunluğun önüne geçebilmek adına yeni adımlar attı. Artık randevularını iptal etmeyenlere yaptırımlar getirildi. Randevu saatine gelmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı şubeden randevu alamayacaklar. Bu cezadan kaçınmak için, hasta kararlaştırılan randevuya kadar randevusunu iptal edebilir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir ay içinde yaklaşık olarak 2.8 milyon kişinin aldığı randevulara gitmediğini belirterek "Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak." diye konuştu.


15 GÜN AYNI BRANŞTAN RANDEVU ALINAMAYACAK!

Bu nedenle sistemden alınan doktor randevusuna gitmez ve iptal etmezseniz 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaksınız. Aynı durum daha önce aynı şubede incelenip bu sebeple randevusu boş geçenler için de randevu saati dışında geçerlidir.

Yeni uygulamanın amacı, kaçırılan doktor randevularının zamanında iptal edilmesini sağlamaktır. Bu, MHRS rezervasyonunda yüksek öncelikli ihtiyaçları olan kişiler için meydana gelen zorlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

İLK ÖNCE UYARI YAPILACAK


Bu bağlamda, MHRS üzerinden randevu alma işlemi yapıldığında vatandaşa ilk olarak uyarı gönderilecek. Uyarıda; randevuya gitmeme ya da gidilmeyecek randevuyu iptal etmeme halinde aynı branştan yeniden randevu alma işlemi 15 gün sonrasında mümkün olacağı yazacak. Uyarıya rağmen randevu almaya gelmeyen, erken iptal etmeyen veya aynı şubede ön rezervasyon muayenesi olduğunu gösterenlere ancak saat 15'ten sonra randevu alabileceklerine dair bilgilendirme mesajı gönderilecektir.

GİDİLMEYECEK OLAN RANDEVU EN AZ 2 GÜN ÖNCEDEN İPTAL EDİLMELİ

MHRS üzerinden yapılan randevuları yerine getiremeyen kişilerin rezervasyonlarını en az iki gün önceden iptal etmeleri önemlidir. Bu, test edilmek isteyen diğerlerine yer açmak ve sağlık sistemi için sorun yaratmamak içindir. Sistem ayrıca SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma veya iptal hizmetini de içermektedir. Bu özellik ile randevu tarihiniz 1 gün önceden size bildirilecektir.

Haberleri