Doğalgaz Faturanızın Kontrolden Çıkmasını Önlemek İçin 10 Süper Basit Hile

Son zamanlarda üst üste gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Market zamları, akaryakıt zamları derken birde doğalgaz zamları var tabi. Peki doğalgaz faturanızın kontrolden çıkmasını önlemek için ne yapmalısınız? İşte doğalgaz faturanızın kontrolden çıkmasını önlemek için 10 süper basit hile...

Dünya çapında gaz fiyatları rekor seviyelere yükselirken, çoğumuzun alıştığımızdan daha yüksek bir gaz faturası ödememiz gerekecek. Özellikle de zaten iki yakayı bir araya getirmek için mücadele ediyorsanız, bu zorlu bir savaş gibi gelebilir. Gaz faturanızın kontrolden çıkmasını önlemek için 10 süper basit numara topladık, böylece faturayı yönetilebilir tutmak için elinizden gelen her şeyi yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

DOĞALGAZ FATURANIZIN KONTROLDEN ÇIKMASINI ÖNLEMEK İÇİN 10 SÜPER BASİT HİLE

1. TERMOSTATINIZI BİR DERECE DÜŞÜRÜN

Kolay bir tane ile başlayalım: basit bir numara, termostatı normalde yaptığınızdan bir derece daha düşük konuma getirmektir. Bu küçük bir fark gibi görünüyor, ancak her bir derece daha yüksek, gaz tüketiminde yüzde 7'lik bir artışa neden oluyor. Bu bir derece gerçekten bir fark yaratıyor. Bir sonraki doğalgaz faturanızı gördüğünüzde fedakarlığınız için kendinize teşekkür edeceksiniz!

2. ISITMAYI KAPATIN

Bir odadan ayrılırsanız, ısıtıcıyı kapatın. Çok az kullanılıyorlarsa, koridorları ve misafir odalarını ısıtmak çok yazık. Evdeki kapıları kapalı tuttuğunuzdan emin olun, böylece daha az ısı kaçar ve ısıtıcıların açılmadığı odalar da iyi bir sıcaklıkta kalır.

3. AYRILMADAN ÖNCE TERMOSTATI KAPATIN

Dışarı çıkmak zorunda mısın? Yola çıkmadan bir saat önce termostatı kapatın. Bu süre zarfında fazla soğumayacaktır, çünkü ısı odada bir süre oyalanacaktır. Bütün gün evden uzakta mısın? O zaman, ısıtmayı tamamen kapalı tutmayı seçerseniz, faturanızdaki farkı gerçekten göreceksiniz.

4. RADYATÖR FOLYOSUNU YERLEŞTİRİN

Radyatör folyosunu hiç duydunuz mu? Gazınızı mümkün olduğunca verimli kullandığınızdan emin olmanın kolay bir yolu. Bir ısıtıcı da arkadan ısı verir. Bu, oda yerine duvarın ısıtılması anlamına gelir. Kaloriferin arkasına radyatör folyosu koyarak ısının geri yansımasını ve odada kalmasını sağlarsınız. Bu sayede kolayca gazdan tasarruf edebilirsiniz. Üstelik çok ucuz ve kendiniz kolayca uygulayabilirsiniz.

5. BOL MİKTARDA TEMİZ HAVA SAĞLAYIN

Taze hava, eski havadan daha iyi ve daha hızlı ısıtılabilir. Çılgınca gelebilir, ancak evi havalandırmak için pencerelerinizi kısaca açın. Daha sonra pencereleri kapatın ve ancak bundan sonra ısıtmayı tekrar açın. Taze dış hava daha hızlı ısınır, böylece ısıtıcılarınızın çok çalışması gerekmez.

6. DAHA KISA DUŞLAR

Birkaç dakika daha az bile banyoda dursanız bu faturanız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bir banyo, duştan üç kat daha fazla sıcak su gerektirir.

7. UYURKEN TERMOSTATINIZI KISIN

Uyurken ısıtmayı kısın, özellikle izolasyonu zayıf bir evde yaşıyorsanız. Evinizi gece ısıtmak, sabah evinizi yeniden ısıtmaktan çok daha pahalıya mal olur. Yatmadan bir saat önce termostatı kapatın. Bu ipucu, evden ayrıldığınızda da geçerlidir.

8. ARALIKLAR İÇİN KORUYUCU ŞERİTLERİ KULLANIN

Evinizdeki kapılarınızın altındaki aralıklardan muzdarip misiniz? Aralıkları ve çatlakları kapatmak için çekme şeritleri kullanın. Bu, evinizden hiçbir ısının kaçmamasını sağlar, bu da ısıtıcılarınızın çok fazla çalışmasına gerek olmadığı anlamına gelir. Doğalgaz faturanızdan otomatik olarak tasarruf edersiniz! Kendinize daha sonra teşekkür edeceksiniz!

9. KAZANINIZIN BORULARINI YALITIN

Kalorifer kazanınızın boruları özellikle soğuk odalardan geçiyorsa kolayca ısı kaybeder. Bu nedenle borularınızı yalıtmak ve gaz tüketiminizden tasarruf etmek için hırdavatçıdan boru yalıtımı alın. Bunu kolayca kendiniz yapabilirsiniz!

10. YATAK ODANIZI ISITMAYIN

Yatak odanızdaki ısıtmayı kapatmak, gaz tüketiminizden tasarruf etmenin kolay bir yoludur. Temiz bir oda da iyi bir gece uykusu için iyidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri