Emeklilik yılınız maaşınızı artıracak! Bu tarihlerden sonra emekli olanlara tam 1.300 TL zam! Hemen bildirmek gerekli

Emekli vatandaşlar merakla intibak yasası ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki intibak yasası onaylandı mı? İntibak yasasıyla birlikte ne kadar zam yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de intibak yasası ile ilgili oldu. Peki intibak yasasının detayları nedir? İntibak yasası ne zaman onaylanacak? İntibak yasası zam oranı ne olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İNTİBAK YASASI ONAYLANDI MI

İntibak yasası emekli vatandaşların ek olarak zam almasını sağlayan ve tek çatı altında toplanmalarına yarayan bir yasa olarak ortaya çıkmıştır. Meclis onayında olan intibak yasası ile ilgili emekliler merak ettiklerini araştırmaya devam ediyor. İntibak yasası 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına ek 1.300 TL zam almalarını sağlayacak bir düzenlemedir. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ün yaptığı açıklamalara göre intibak yasasının düzenlenmesi ve bayram ikramiyesinde artış yapılması için talepler meclise iletildi. Ergün'ün açıklamalarına göre emekli maaşının zam oranının yüzde 30 olması, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL olması gibi durumlar sonrasında bir de emekli ikramiyelerine yapılacak zam ve intibak düzenlemesi ile emeklinin yüzünün daha çok güldürülmesi gerekiyor. Eğer intibak yasası EYT düzenlemesi ile birlikte gelirse 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlar rahatlama yaşayacaktır. Edinilen bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin intibak yasası ile ilgili prim eşitlemesi çalışmalarının altını çizdi. Bağ Kur'lu vatandaşın emekli olması için 9 bin gün, SSK'lı vatandaşın ise 7 bin gün prim ödemesi yapması gerekiyor. 


Vedat Bilgin ise bu konudaki haksızlığın giderilmesi için prim eşitlemesi yapılmasının gerektiğini ve bunun için çalışıldığını belirtti. Daha önce yapılan intibak düzenlemesi ile birlikte maaşlara ek olarak 350 TL artış yapılmıştı. Eğer günümüzde intibak düzenlemesi gerçekleşirse maaşlara 1.300 TL kadar artış yapılması düşünülüyor.

İNTİBAK DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI

İntibak yasası düzenlemesi 2000 senesinden önce sigortası başlayan ancak 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşların karma sistem ile birlikte maaşlarının hesaplanması anlamına gelmektedir. 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşların maaşları ise iki gruba ayrılarak değerlendiriliyor; 2008 senesi öncesi emekli olanlar ve 2008 senesi sonrası emekli olanlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bu konuda çalışmalar devam ediyor ve tüm düzenlemeler yapıldıktan sonra SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı emeklisi olan vatandaşların hepsi tek çatı altında toplanmış olacak. 

İlgili Haberler

Bu yıl hangi çalışan ne kadar net maaş alacak?

Haberleri