Evinde olan hemen çöpe atsın! Canan Karatay resmen fırçalayarak uyardı! Mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli...

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini ekledi. Açıklamaları ile sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, herkesin evinde bulunan temizlik ürünlerine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Canan Karatay, bu malzemelerin asla evde bulunmaması gerektiğini vurguladı. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları…

Evde kullanılan temizlik malzemeleri hakkında uyarılarda bulunan Canan Karatay özellikle ev hanımlarının dikkatli olması gerektiğini belirtti. Sık sık açıklamaları ile gündemde yer alan Canan Karatay son açıklamasıyla ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları…

BU ÜRÜNLER EVİNİZDE BULUNMASIN

Günlük temizlik için evlerde kullanılan bulaşık süngerinin zararına değinen Canan Karatay, evde sünger kullanmayıp bez kullandıklarını belirterek bu bezi sürekli yıkadıklarını vurguladı. Bulaşık süngerindeki mikropların çok sıcak suyla buluştuğunda öldüğünü belirten Karatay, deterjanın değil sıcak suyun mikropları öldürdüğünü açıkladı. Bulaşık süngerleri ne sık sık değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Karatay “Hanımlar deterjan kullanımı konusunda fıttırmış zaten, kusura bakmasınlar. Deterjanlar mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli. Sünger bir yana evler zaten deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın.” ifadelerini dile getirdi.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE DİKKAT EDİN

Deterjan mı dezenfektan içerisinde bulunan kimyasalların vücuttaki hücrelerin DNA'sını bulduğunu aktaran Karatay, bütün hastalıkların temelinde vücuttaki DNA'nın bozulması olduğunu vurguladı. Evde bulunan deterjanları çöpe atın çağrısında bulunan Karatay, çamaşırların sodyum bikarbonat ile yıkanmasını tavsiye etti. Bulaşıkların da makinada değil normal sabunla yıkanması gerektiğini ifade eden Canan Karatay, temizlik malzemelerinin sadece çarşaflarda kalmadığını havaya karışarak solunum yolu ile vücuda girdiğinin altını çizdi. Bu deterjanların zehir olduğunu aktaran Karatay, vücudun bu ürünleri almaması için burnun kendini korumaya aldığını belirtti.

SİRKELİ SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Sirke asetik asit olarak görülen bir çözelti olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle sirke çok fazla temizlik malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde bulunan asetik asit mikropların öldürülmesine yardımcı olur.

Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydasının evdeki kötü enerji uzaklaştırmak olduğunu söyleyen uzmanlar çıkmayan lekelerinde sirkeli su ile çok rahat bir şekilde çıkacağını dile getiriyor.

Hayat Haberleri