Reynmen ne demek, anlamı nedir? Reynmen'in eski mesleği ve sevgilileri

Sosyal medya fenomenlerinin hayatları da insanlar tarafından merakla araştırılıyor. En çok araştırılan isimlerden biri de Reynmen olarak tanınan Yusuf Aktaş ile ilgili. Peki Yusuf Aktaş kimdir? Reynmen ne demektir? Tüm detaylar haberimizde.

Reynmen lakaplı sosyal medya fenomeni Yusuf Aktaş'ın hayatı insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Yusuf Aktaş nerelidir? Yusuf Aktaş kaç yaşında? Yusuf Aktaş eskiden ne iş yapıyordu? Reynmen sosyal medya üzerinden hangi kavgalara dahil oldu? Reynmen ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

REYNMEN HAYATI

Reynmen lakaplı Yusuf Aktaş 6 Aralık 1995 tarihinde İstanbul Bağcılar'da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivaslı olduğu bilinen Yusuf Aktaş, ilkokul hayatına Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu'nda başlamış ve daha sonra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'na geçmiştir. Lise eğitimine İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayan Yusuf Akta, Başakşehir Lisesi'ne geçmiştir ancak daha sonra bu liseden de ayrılmış ve lise hayatını açık öğretimle bitirmiştir. Üniversite eğitimini ise Nişantaşı Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde tamamlamıştır. Sosyal medyada büyük bir kitleye sahip olan Yusuf Aktaş'ın birçok ünlü ile de arasının iyi olduğu bilinmektedir. Biziz ve Voyovoy şarkılarını çıkaran Aktaş, büyük beğeni toplamıştır. Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile Sie Liegt in Meinen Armen şarkısını da söyleyen Aktaş bu düet ile de birçok övgü dolu yorum almıştır. Dünyanın en iyi oyuncularından olarak tanınan Dwayne Johnson ve The Rock ile Hong Kong'ta bir araya gelmiştir. Günümüzde ise İstanbul'da yaşamaya devam etmektedir.


REYNMEN NE DEMEK

Reynmen lakabıyla tanınan Yusuf Aktaş, reynmen adının ne anlama geldiğini daha önce sosyal medya hesabı üzerinden açıklamıştı. Reynmen'in yaptığı açıklamaya göre reyn kir, leke, pas, gönül karası, günah artması anlamına; men ise engelleme, yasaklama anlamına gelmektedir. Yani iki ismin birleşmesinden ortaya çıkan anlam günah artışını engellemek, kalp katılığını engellemek anlamına geliyor. Yağmur adam olarak bilinen anlamı da var ancak lakabının Osmanlıca anlamını kullanıyor.

REYNMEN EĞİTİMİ

Reynmen ilk olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığını kazanmış, daha sonra geçiş yaparak Nişantaşı Üniversitesi Radyo Televizyon programcılığına geçiş yapmıştır.

REYNMEN ESKİ MESLEĞİ

Reynmen'in sosyal medya üzerinden iş hayatına atılmasından önce meyve ve sebze hallerinde ticaret ve pazarcılık yaptığı biliniyor. Reynmen sosyal medya hesabından bunu soran bir takipçisine de cevap vermiştir.

REYNMEN AİLESİ

Reynmen annesiyle de sık sık sosyal medya üzerinden paylaşım yapmaktadır. Reynmen'in annesinin adı Nasibe olarak biliniyor. Babasının adı ise Rahmi'dir. Babasının Azerbaycan göçmeni olduğu biliniyor. Reynmen'in kendinden küçük bir kardeşi ve bir ablası vardır.


REYNMEN'İN ANNESİ GASP MI EDİLDİ

Reynmen'in annesi Nasibe Yılmaz Aktaş'ın geçtiğimiz zamanlarda telefon gaspına maruz kaldığı öğrenildi. Yusuf Aktaş'ın babası Rahmi Aktaş ise kişinin amacının telefon gaspı olmadığını, aileyi rehin almak istediğini ancak bu kişinin planını komşunun bozduğunu söyledi. Gaspçı, silah zoruyla annesinin telefonunu alarak evden kaçtı.

REYNMEN YOUTUBE İZLENME TARTIŞMASI

Reynmen'in 2019 senesinde çıkardığı ve çıktığı andan itibaren milyonlarca insan tarafından dinlenen Ela isimli şarkısı çıktığı anlarda izlenme sayısından fazla beğeni almıştı. Işın Karaca ise Reynmen'i hedef göstererek Youtube platformunu manipüle ettiğini söyledi. Reynmen ise yaptığı açıklamada cahil olmanın ne güzel şey olduğunu, her şeyi bildiklerini, bu söylediklerine nasıl inandıklarını anlamadığını söyledi. Aynı zamanda ünlü şarkıcı Demet Akalın da Reynmen'in Ela şarkısının izlenme sayılarında bir sahtekarlık olduğunu belirten paylaşım yaptı. Reynmen bu konuyla ilgili Aleyna Tilki ile de isim verilmeden bir münakaşa yaşadı.

REYNMEN SOSYAL MEDYA TARTIŞMALARI

Büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Reynmen bu sebeple birçok eleştireye de maruz kalıyor. 2019 senesinde Ramazan Ayı'nda balkona çıkarak ezan okuyan Reynmen bu videoyu sosyal medyadan paylaşmış ve bunu duyan insanların ezanın okunup okunmadığını anlamak için balkona çıktıklarını söyleyerek gülmüştü. Bu videosu izlendikten sonra Yusuf Aktaş birçok eleştiri aldı. Aynı zamanda bu konu Söylemezsem Olmaz isimli sabah programında ilahiyatçı olarak tanınan Arif Arslan tarafından da konuşuldu. Arif Arslan, Reynmen için annesi babası yok mu, bu çocuk taş deliğinden mi çıktı açıklamalarını yaptıktan sonra ezanla dalga geçtiğini, dinden çıktığını ve tövbe etmesi gerektiğini söyledi. Reynmen ise sosyal medya hesabında bu anları paylaşarak bu kişiler hakkında hukuki işlem başlatacağını, insanları karalayarak para kazandıklarını söyledi.


Birçok tartışma ile de gündeme gelen Reynmen bir gece mekanından çıktıktan sonra muhabirlerin sorduğu sorulara sinirlendi ve görüntülerinin çekilmesini istemedi. Daha sonra bir kanal muhabirinin de kendisini çektiğini fark ettikten sonra elinden telefonunu aldı ve görüntülerini silmeye çalıştı. Konu büyüyünce Reynmen, muhabire tokat attı ve bu olay sonrasında muhabir Reynmen'den şikayetçi oldu.

REYNMEN KARİYERİ VE TAKİPÇİ SAYISI

Reynmen'in Instagram platformu üzerinde 7.1 milyon takipçisi bulunuyor. Reynmen ilk olarak Scorp isimli platformda çektiği kısa videolar ile tanınmış ve daha sonra sosyal medya kitlesi büyümeye başlamıştır. 2020 senesinde edinilen bilgilere göre Youtube platformunda en çok aboneye sahip 11. Türk kanalı olarak bilinmektedir. Hem şarkıcı, hem vlogger olarak tanınmaktadır. Reynmen, sosyal medya fenomeni Berkcan Güven ile de Biziz isimli bir şarkı çıkarmıştır. Yine fenomen Enes Batur'un Youtuberların Düşüşü isimli çıkardığı diss şarkısı ardından Enes Batur'u aradım diye bir video çekmiş ve bu video sonrasında yaklaşık 400.000 abone kazanmıştır. Daha sonra ise bu videoyu silmiştir. Reynmen 2019 senesinde Derdim Olsun isimli şarkısını çıkarmış ve büyük beğeni toplamıştır. Daha sonra yine aynı sene Ela şarkısını çıkarmııştır. 2019 senesinde Houze İstanbul isimli müzik şirketi kurmuştur ve Hevesim Yok, Radyoda Neşet, Yoksun Başımda, Leila ve Dolunay şarkılarını çıkarmıştır. Reynmen'in müzik şirketinde asistanlığını Burak Koşar, müzik direktörlüğünü ise Oğulcan Nihat yapmaktadır.

Reynmen, 3 milyon 896 bin TL'lik icra takibine girdi. Pandemi zamanında bir organizasyon şirketi ile anlaşan Reynmen, pandemi sebebiyle konserlerini iptal etti. Daha sonra şirketin sahibi Rıza Cerit, Reynmen'den konser iptali sebebiyle 500 bin euro karşılığında dava açtı. Rıza Cerit, Reynmen'e 200 bin Euro ödeme yaptıklarını ancak konserler iptal olduktan sonra ödemeyi geri alamadıklarını söylemişti. Dava açıldıktan 7 gün içinde Reynmen'in 3 milyon 894 bin TL'lik ödemeyi yapması gerektiği ve ödeme yapılmadıkça borcunun artacağı öğrenildi.

Reynmen sunucu Bircan Bali ile de davalık oldu. Bircan Bali'nin, Aktaş'ı şikayet ettiği ve Reynmen'in kendisine leş, iğrenç insan, vasıfsız hakaretlerini söylediğini belirtti. Bircan Bali davayı hakaret ve tehdit suçlarından açtı ve 3 aydan 2 seneye kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Reynmen, lüks aracına benzin alırken 2 bin 150 TL'lik bir miktar ödediğini belirtti.

REYNMEN AŞK HAYATI

Reynmen, bir süre oyuncu Bahar Şahin ile aşk yaşadı. Bahar Şahin, Reynmen ile ilgili komik bir çocuk olduğunu, cevher dolu olduğunu ve oyunculuk da yapabileceğini söyledi. Reynmen daha sonra Çağla Demir ile de görüntülendi. Reynmen'in 2019 senesinde Miss Turkey World birincisi olan Simay Rasimoğlu ile de aşk yaşadığı iddiaları konuşulmuştu. 


Son olarak Reynmen'in, güzel oyuncu Esra Bilgiç ile aşk yaşadığı iddiası konuşuldu ancak iki taraftan da konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Sosyal medya fenomeni Danla Bilic ile de sık sık tartışmaya giren Reynmen'in yakın zamanda aşk yaşadıkları iddia edildi. Danla Bilic ve Reynmen'in birbirlerini sosyal medyadan takip etmesi, Miami tatilinde yaptıkları paylaşımların aynı yerden olması takipçilerinin aklına aşk mı yaşıyorlar sorularını getirdi.

REYNMEN ŞARKILARI

Reynmen'in şarkıları şu şekilde; 2017 senesinde Lil Bege ile Biziz, 2017 senesinde Nelon ile Yeniden, 2017 yılında Veysel Zaloğlu ile Voyovoy, 218 senesinde Eypio ile Toz Duman, 2019 senesinde Derdim Olsun, 2019 senesinde Bilal Sonses ile Sen Aldırma, 2019 senesinde Ela, 2020 senesinde Ufo361 ile Kaçamak, 2020 senesinde Aykız, 2020 senesinde Özkan Meydan ve Alican Özbuğutu ile Az Sevdim, 2020 senesinde Melek, 2021 senesinde Sefo ile Bonita, 2021 senesinde Zeynep Bastık, Arem Özgüç ve Arman Aydın ile birlikte Yalan, 2021 senesinde Pare, 2022 senesinde Soolking ile birlikte Aşkım, 2022 senesinde Inna ile Wherever You Go şarkılarını çıkardı. 

Hayat Haberleri