Tokatçı filmi ne zaman çekildi? Tokatçı filmi konusu nedir? Tokatçı filmi çekim yerleri ve oyuncuları

Yıllar geçmesine rağmen hala her yayınlandığında milyonları ekran başına bağlayan Tokatçı filminin detayları merak ediliyor. Seyirci özellikle filmin çekim yerlerini araştırıyor. Peki, Tokatçı filminin çekim yeri neresi? İşte detaylar...

Yeşilçam'ın sevilen filmlerinden Tokatçı günümüzde de TV'de yayınlanmaya devam ediyor. Komedi sevenleri gülmekten kıran filmin oyuncu kadrosundan çekim yerlerine kadar birçok detayı merak ediliyor.

TOKATÇI FİLMİ HANGİ YIL ÇEKİLDİ?

Yönetmen koltuğunda Natuk Baytan'ın oturduğu film 1983'te çekildi. Filmin çekimleri Sarıyer Reşitpaşa'da yapılmıştır.

TOKATÇI FİLMİNİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şunlardır; Kemal Sunal, Nazan Saatçi, Şevket Altuğ, Ali Şen Ünal Gürel, Süheyl Eğriboz, Selahattin Fırat, Zuhal Üstüntaş.

 

TOKATÇI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Filmde, saf birisi olan Osman, yanında ırgatlık yaptığı Hasan Ağa'nın kızı Emine'ye aşık olur. Hasan Ağu bu durumu öğrenince çılgına dönse de Osman Emine'yi istemek için geldiğinde ondan yüksek miktarda başlık parası talep eder. Osman'ın sevdasından yaptığı taşkın hareketler sonucunda da başlık parasının miktarı git gide artar. Osman, başlık parasını ırgatlık yaparak denkleştiremeyeceğini anlayınca İstanbul'a gider. İstanbul'da durmaksızın çalışıp başlık parasını toplayan Osman, köye dönerken bu parayı çaldırır. Eli boş olarak köyüne döndüğünde ise topraklarının elinden gittiğini ve babasının hayatını kaybettiğini öğrenir. Osman, hem Emine'yi almak için hem de topraklarını geri kazanmak için yeniden İstanbul'a döner. İstanbul'da rastladığı askerlik arkadaşı Şevket, ona kısa yoldan nasıl zengin olacağını öğretmek ister ve olaylar başlar.

Haberleri