Uyanış Büyük Selçuklu yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? Yeni sezon tarihi hangi gün?

Geçen sezona damga vuran dizilerden 'Uyanış Büyük Selçuklu', yeni sezonda 'Alparslan Büyük Selçuklu' adıyla yayınlanacak. Oyuncu kadrosuna Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un dahil olduğu iddialı dizinin yeni bölümleri TRT 1'de ekranlara gelecek. İşte, Alparslan Büyük Selçuklu yeni sezon yeni bölüm fragmanı...

Yüksek bütçeli prodüksiyonuyla geçen sezon ilgiyle takip edilen 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisinin 2. yeni sezonu merakla beklenirken, bütün oyuncularla yolların ayrılması ve zamanda geriye gidilmesiyle neler yaşanacağı merak konusu oldu. Adı 'Alparslan Büyük Selçuklu' olan dizinin başrollerinde Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı, Korel Cezayirli, Gizem Karaca gibi oyuncular yer alıyor.

Daha sonra projeyle anlaşılan diğer oyuncularla birlikte dizinin oyuncu kadrosu, Kazakistan'dan gelen Ulusal Aksiyon Şirketi tarafından (Nomad Stunts, Ottoman Stunts) özel olarak ata binme, ok atma ve kılıç kullanma eğitimleri aldı.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU YENİ SEZON 1. TANITIM

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU NEDEN YOK?

28 Eylül 2020 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında TRT 1'de yayınlanan 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisi, 34. bölümüyle sezon finali yaptıktan sonra dizide yer alan tüm oyuncularla bilinmeyen nedenlerden ötürü yollar ayrıldı (Mehmet Özgür hariç).

Dizinin yapımcısı Emre Konuk, gelecek sezonda yepyeni oyuncular ve yepyeni bir hikayeyle ekranlara geleceklerini açıkladı. Sultan Melikşah döneminin anlatıldığı yıldan yaklaşık 25 yıl geriye, yani babası Sultan Alparslan'ın hayat hikayesine gidilecek.

Dizinin çekimlerinin devam etmesi dolayısıyla 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisi bu akşam yayınlanmayacak. Ayrıca dizinin adının 'Alparslan Büyük Selçuklu' olarak değiştirildiğini belirtelim.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Tarihteki 16 Türk devletlerinden biri olan Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu edinen Alparslan Büyük Selçuklu'nun 1. bölümü ekim ayı içerisinde TRT 1'de yayınlanacak. Şu an yeni bölüm tarihi için net bir gün açıklanmazken, Uyanış Büyük Selçuklu tüm bölümler izlemek için TRT'nin ücretsiz online platformunu ziyaret edebilirsiniz.

Uyanış Büyük Selçuklu son bölüm neler oldu, hatırlayalım: Hasan Sabbah ve Batıniler, Başulu'yu tuzağa düşürüp onu kaçırmışlar, öte yandan büyük bir kumpas kurup Şelemzar'ı ele geçirmeyi başarmışlardı. Diğer taraftan Sencer, Başulu'nun kaçırıldığını ve Livya'nın yaralanmasına sebep olan kişinin Efruz olduğunu ve Efruz'un Sabbah'a çalışan kıdemli bir Batıni olduğunu öğrenmişti. Başulu'yu Batınilerin kaçırdığını anlayan Sencer, Efruz'u yakalamak için Şelemzar Darüşşifası'na doğru yola koyulmuştu.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU YENİ SEZON 2. TANITIM

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU NEDİR?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Sultanı Alparslan'dan sonra tahta geçen ve Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkaran Sultan Melikşah ile oğlu Sencer'in hikayesini anlatıyor.

Melikşah, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur.

Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk'e teslim eder. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan'dan aldığı Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığı Akli Film'in üstlendiği, senaryosunu Serdar Özönalan, Emre Konuk'un kaleme aldığı, müziklerini Gökhan Kırdar'ın yaptığı, yönetmen koltuğuna Sedat İnci'nin oturduğu Alparslan Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosunda; Barış Arduç (Sultan Alparslan), Fahriye Evcen (Akça Hatun), Mehmet Özgür (Nizamülmülk), Mim Kemal Öke (Akbilge), Erdinç Gülener (Çağrı Bey), Batın Uçan (Kavurd Bey), Barış Bağcı (Tuğrul Bey), Korel Cezayirli (Süleyman), Esila Umut (Cevher Hatun), Gizem Karaca (Evdokya), Sarp Levendoğlu (Romen Diyojen), Ferit Kaya (Emir Bozan), Uygar Özçelik (İbrahim Yınal), Ayşegül Ünsal (Akınay), Toprak Sergen (Kekavmenos), Rabia Soytürk (Karaca), Burak Şafak, Zeynep Özder, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diziseverlerin yakından takip ettiği Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu edinen Alparslan Büyük Selçuklu'nun çekimleri, İstanbul'un Asya Yakası'nda yer alan Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde gerçekleştiriliyor. Dış çekimler, ilçedeki ormanlık alanda yapılırken, iç mekan sahneleri ise bölgede daha önce kurulan ve çeşitli dizilere ev sahipliği yapan film platosunda çekiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fahriye Evcen kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi okuldan mezun? İşte hayat hikayesi
Melikşah nasıl zehirlendi, kaç yaşında öldü? Melikşah'tan sonra kim tahta geçti?
Barış Arduç nasıl ünlü oldu? Barış Arduç hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?

Hayat Haberleri