Hollanda'da karantina çatışması! Protestocular test merkezini yaktı

Hollanda’da, koronavirüsün daha çabuk yayılan yeni varyantına karşı alınan karantina önlemleri aleyhine gösteri yapan bir gruba polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. 30 kişinin tutuklandığı gösteride protestocular Eindhoven’ın merkezinde yangın çıkarırken, gösteriyi sonlandırmak için görevlendirilen Hollanda polisini taşladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Karantina karşıtı protestolar ülke çapında baş gösterirken, Hollanda polisi Amsterdam’da göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullandı. Associated Press’de yer alan habere göre, Hollanda’da bugün yapılan protestolar salgın başladığından bu yana en sert şiddete sahne oldu.

Karantina karşıtı protestocular Amsterdam’da, geçen hafta da gösteri yapmış ve polis müdahale etmişti. Hollanda’da, Aralık ortasından bu yana, 9 Şubat’a kadar devam etmesi beklenen karantina önlemleri alınmış durumda. 

30 KİŞİ TUTUKLANDI

Aralarında göçmen karşıtı bir hareket olan PEGIDA destekçilerinin de bulunduğu sanılan yüzlerce protestocu Eindhoven polisiyle çatıştı. Protestocuların Eindhoven’da bulunan tren istasyonunda yağma yaptığı bildirilirken, polis öğleden sonraya kadar 30 kişinin tutuklandığını söyledi. 

TEST MERKEZİ YAKILDI

Gösteriler, Hollanda’nın Urk kentinde bulunan balıkçı köyünde bir koronavirüs test tesisinin yakılmasından sonra daha da şiddetlendi. Amsterdam’ın 80 km kuzeydoğusunda bulunan Urk’ta çekilen bir video, protestocuların Cumartesi gecesi koronavirüs test merkezine, yakılmadan önce, girdiğini gösterdi. 

Polis, Hollanda hükümetinin koronavirüsün yeni varyantına karşı uyguladığı sokağa çıkma yasağı ihlal edildiği için ülke çapında 3 bin 600’de fazla kişiye para cezası verdiğini ve 25 kişiyi de şiddetten tutukladığını duyurdu.

Polis ve belediye yetkilileri, “Bu sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda, test merkezinde Urklu insanlara yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapan yerel sağlık otoritesi personeline karşı bir hakarettir” diyerek sokağa çıkma yasağının kesinlikle devam edeceğini belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri