İran'dan Trump'a "bayraklı" cevap

Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürüldüğü operasyon esnasında, Twitter'dan Amerikan bayrağı paylaşan Trump'a İran'ın eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Jalili'den misilleme geldi. Jalili Devrim Muhafızları'nın ABD üslerini füzelerle vurduğu anda, İran bayrağını sosyal medya hesabından paylaşması dikkat çekti.

ABD ile İran arasındaki gerilim İran'ın Kudus Güçleri Komutanı General Kasım Süleymani suikastından sonra en uç noktaya ulaştı.

İran Devrim Muhafızları, ABD'nin saldırılarına gece yarısından sonra Irak’taki Amerikan üslerine gerçekleştirdiği balistik füze saldırısıyla cevap verdi.

Füze saldırısından sırasında, İran'ın Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi eski başkanı Saeed Jalili'nin yaptığı paylaşım dikkat çekti.


Jalili, Trump'ın Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü gün paylaştığı Amerikan bayrağına misilleme yaparak Twitter hesabından İran bayrağını paylaştı.


İran devlet televizyonu "General Kasım Süleymani ve arkadaşlarının intikamı için ilk misilleme gerçekleştirildi" duyurusunu yaptı.

İran devlet televizyonu, füze saldırılarında 80 kişinin öldüğünü ileri sürdü. Ayrıca ABD'ye ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve ABD'nin yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği belirtildi.

ABD kaynakları ise İran devlet televizyonunun iddiasına yalanlayarak, "Saldırılarda ölen askerimiz bulunmuyor" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD'li Senatör Graham: Trump'ın Senato'daki yargılaması başlıyor
Trump'tan İran'ın saldırısı sonrası ilk açıklama: Her şey yolunda
İran ABD'nin Irak'taki üslerini balistik füzelerle vurdu

Dünya Haberleri