İrlanda, Sputnik V aşısı hakkında inceleme başlattı

İrlanda, ülkede kullanımı için Rus Kovid-19 aşısı Sputnik V'yi inceleyecek. İrlanda Aşı Danışma Komitesi (NIAC) Başkanı Butler, pandeminin bastırılmasına yardımcı olacak aşılarının hepsini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

İrlanda, ülkede kullanımı için Rus Kovid-19 aşısı Sputnik V hakkında detaylı bir inceleme başlattı. İrlanda Aşı Danışma Komitesi (NIAC) Başkanı Profesör Karina Butler, Rus aşısına en başta önyargılı yaklaşmış olmalarına ilişkin, “Bazen, çok aşina olmadığımız bir ülkede üretildiyse, o şeyde yanlış bir şeyler olduğunu düşünürüz. Ancak o şey aslen çok iyi olabilir” dedi.

Butler, pandeminin bastırılmasına yardımcı olacak aşılarının hepsini memnuniyetle karşılayacaklarını da sözlerine ekledi. İrlandalı profesörün açıklaması, saygın İngiliz tıp dergisi Lancet’te, Sputnik V aşısının güvenli ve yüzde 91.6 oranında hayli etkili olduğu bulgusunun yer aldığı bir makalenin yayınlanmasını izledi.

SPUTNİK V AŞISI HAKKINDA

Rus Sputnik V koronavirüs aşısı, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı. Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor.

Sputnik V iki doz halinde uygulanacak biçimde geliştirildi. İkinci doz, birinci doz sayesinde oluşan bağışıklığı güçlendirmek adına 21 gün sonra uygulanıyor. 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Sputnik V-AstraZeneca kombinasyonunun testleri başladı
İtalya, Sputnik V'nin onay süreci hızlansın istiyor
AstraZeneca kullanım onayı için başvurdu... Onay bekliyor

Koronavirüs Haberleri