İsmail Coşar kimdir? İsmail Coşar öldü mü? Trafik kazasında hayatını kaybetti

Kocatepe Camisi'nin ilk müezzini, emekli imam hatibi İsmail Coşar ile ilgili gelen son dakika haberi; sevenlerini bir hayli üzdü. Ünlü hafız ve mevlithan ile eşi Sevim Coşar, geçirdikleri trafik kazasında vefat etti. Habere inanmak istemeyen yakınları ise 'İsmail Coşar öldü mü?' sorusunun cevabını arıyor. İşte detaylar...

Eskişehir-Ankara karayolunda seyir hâlindeyken bir tıra arkadan çarpan İsmail Coşar ve eşi, geçirdikleri trafik kazasının ardından olay yerinde hayatını kaybetti. Peki FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından ilk salayı okuyarak hafızalara kazınan İsmail Coşar kimdir ve cenazesi ne zaman defnedilecek? İşte detaylar...

İSMAİL COŞAR ÖLDÜ MÜ?

Başkent Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan trafik kazasında Kocatepe Camisi emekli imam hatibi, ünlü hafız ve mevlithan İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar yaşamını yitirdi. Coşar'ın (70) kullandığı 06 UC 214 plakalı araç, Eskişehir-Ankara kara yolunun Polatlı Duatepe mevkisinde önünde seyreden 06 PGT 75 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazanın ardından olay yerine sevk edilen Acil Servis ekipleri, otomobil sürücüsü Coşar ile aynı araçta bulunan eşi Sevim Coşar'ın olay yerinde vefat ettiğini belirledi.

Çiftin cenazesi, Polatlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İSMAİL COŞAR KİMDİR?

1950'de Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan köyünde hayata gözlerini açan İsmail Coşar, küçük yaşta hafızlık eğitimi aldıktan sonra İsmail Hakkı Tekkesi'nde üç sene süren hafızlık eğitiminin arkasından şehrin merkez köylerinden birisine dönemin müftüsü Abdullah Saraçoğlu'nca vekaleten müezzin-kayyım olarak atandı.

Askerliğini bitirip Bursa'da yeniden göreve başlamasının ardından Ankara Radyosu'na davet edilen Coşar, radyoda okuduğu Kur'an-ı Kerim ile sesini tüm Türkiye'ye duyurdu. Müezzin olarak ilk görevine 1972'de başkentin Ulus semtinin tarihi Kağnıcıoğlu Camisi'nde başlayan Coşar, 1974'te Ankara Maltepe Camisi'nde gerçekleştirilen programda TRT'nin ilk defa naklen yayınladığı Mevlid Kandili programında izleyicilerin karşısında Kur'an-ı Kerim okudu.

Bu esnada açıktan imam hatip lisesini bitiren İsmail Coşar, henüz inşaat halindeyken Kocatepe Camisi'nin ilk müezzini oldu ve 40 seneyi geçik burada görev yaptı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde ve birçok Asya, Avrupa ve Uzak Doğu ülkesinde gerçekleştirilen programlarda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuyan Coşar, seslendirdiği birçok kaside ve ilahiyle de hafızalarda yer edinmişti.

CENAZESİ NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Ünlü hafız İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar'ın naaşları, 5 Mart Perşembe günü öğle namazına müteakip Ankara'da gerçekleştitilecek törenle defnedilecek.

Uzun yıllar Kocatepe Camisi'nde görev yapan ve son yolculuğuna buradan uğurlanacak Coşar ve eşi, Karşıya Mezarlığı'nda defnedilecek.

DARBE GİRİŞİMİNDE İLK SELAYI OKUMUŞTU

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminin ardından Ankara'da ilk selayı İsmail Coşar okumuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ekranlarından darbecilere karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası Kocatepe Camisi'nin minaresine çıkarak ilk selayı okuyan Coşar, cami hoparlöründen vatan ve bayrak için herkesi meydanlara çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Biyografi Haberleri