İstanbul MEB boş kontenjan 2019 lise: Lise boş kontenjan sayfası e Okul | Birinci nakil dönemi başla

Liselere geçişte yerleşen, yerleştiği okulu beğenmeyerek boş kontenjanları kontrol eden adaylar, ‘İstanbul, Ankara MEB boş kontenjan 2019 lise, lise boş kontenjan sayfası e-Okul’ gibi detayları merak ediyor. Bu yıl 4’ten ikiye düşürülen nakil dönemi başladı. İşte detaylar…

29 Temmuz’da başlayan liselere yerleştirmede birinci nakil dönemi için heyecan dorukta. Öğrenciler, İstanbul, Ankara MEB boş kontenjanlarını 2019 lise dönemleri için kontrol ediyor. Lise boş kontenjan sayfası e-Okul’dan da kontrol edilebiliyor. Hangi lisede kaç kişilik boş kontenjanın olduğunu öğrenmek için karar.com’u ziyaret edebilirsiniz…

LİSE BOŞ KONTENJAN SAYFASINA NASIL ULAŞILIR?

Liseler için boş kontenjanları öğrenmek isteyen adaylar, 29 Temmuz – 2 Ağustos 2019 tarihleri arası birinci nakil döneminde istedikleri ve boş kontenjanı olan okullara yerleşebilecek. LGS yerleştirme sonuçlarına göre yerleştiği okulu beğenmeyen ya da farklı bir sebepten ötürü okulunu değiştirmek isteyen her bir öğrenci, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ya da e-Okul sistemi üzerinden liselerin boş kontenjanlarını kontrol edebilir.

NAKİLLER BU YIL 4 YERİNE 2 DÖNEMDE YAPILACAK

MEB tarafından, LGS kapsamında geçen sene dört dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl iki dönemde yapılacak. Tercihleri kapsamında bir okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen adaylar, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi tercihlerini bugünden itibaren 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00'ye kadar gerçekleştirebilecek.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri, aday ya da velisince ‘https://e­-okul.meb.gov.tr’ internet sitesinde ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Gerçekleştirilen tercihlerin, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor

EN FAZLA 3'ER TERCİH

Her nakil döneminde, yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul eden, pansiyonlu okullar ve merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar olmak üzere her grup için en çok 3'er tercih hakkı sunuluyor. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşenlerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde yeniden yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ

Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan ya da yerleşemeyen adayların da merkezi sınavla öğrenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi adına yerel yerleştirme tercihi yapması şartı var. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih eden ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, tercihlerine yerleşemeyen adaylar, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en çok 3 okul tercihinde bulunabilir. Gerçekleştirilen tercihlerde aynı okul türünden en çok 2 okul tercih edilebilecek.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenciler istemeleri durumunda yerleştirmeye esas nakil başvuru dönemlerinde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebiliyor. Tercihler, MEB’İn ‘http://www.meb.gov.tr’ ya da ‘https://e-okul.meb.gov.tr’ internet sitelerinden paylaşılan tercih listesinde bulunan okullara göre yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü açıklanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

LGS 2. tercihleri ne zaman? MEB 2019 lise nakil işlemleri tarihleri
Türk Eğitim-Sen'den 'Anadolu liselerinde ciddi yığılmalar oluştu' uyarısı

Güncel Haberleri