Ahmet Taşgetiren: Boğaziçi'nin başına SETA'dan biri atanabilir | Buradan Bakınca

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan sıcak gündemi canlı yayında yorumladı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir gece yarısı Melih Bulu'nun görevden alınmasına yönelik Ocaktan, "AK Parti'nin kalite ile sorunu var" dedi. Taşgetiren ise Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak, SETA'dan ayrılanlardan birinin göreve getirilebileceğinin konuşulduğu bilgisini paylaştı.

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da gündemin ana başlıklarını değerlendirdi. Melih Bulu'nun görevden alınması, 15 Temmuz darbe girişimi ve siyasette HDP'nin yeri konuları ele alındı.

"CUMHURBAŞKANININ YAVERLERİ FETÖ'CÜ ÇIKTI"

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşan Ocaktan, o dönemlerde yapılaşmış olan cemaatleri değerlendirdi. Ocaktan, "Hatırladığım bir şey var; devletin şehrin içindeki en büyük arazisini devlet kendi üniversitesine vermedi cemaatin üniversitesine vermişti" diyerek devlet ile cemaatin nasıl iç içe olduğuna değindi. Ocaktan, "Devletin sistemi, bu tür cemaatlerin yollarını kapatmalı" dedi.

Devletle iç içe geçmiş cemaatlerin Türkiye'ye neler yaşattığını anlatan Taşgetiren, " Cemaatler başlangıçta belki bir iyilik hareketi vs. idi. Böyle bir yapının dönüşerek ihtilal yapacak bir hale dönüşmesi... Bu, cemaatlerin kendi kendilerine bakmalarını gerektirecek bir örnek. Cumhurbaşkanının yaverleri FETÖ'cü çıktı" dedi.

"BOĞAZİÇİ'NİN BAŞINA SETA'DAN BİRİ ATANABİLİR"

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Melih Bulu'yu bir kararla Cumhurbaşkanının göreve getiresi ve yine gece yarısı bir kararla görevden almasını eleştiren Taşgetiren, "6 aylık bir süre söz konusu. Melih Bulu'yu göreve getirmek bir tür meydan okumaydı. Bulu, Boğaziçi' kimyasıyla uyuşamadı ve sonunda Erdoğan görevden aldı. Boğaziçi düşman kalesi değil. Erdoğan, 'öğrenciler, akademisyenler karşı çıktı ben de geri adım attım' yenilmişliği içerisinde değildir." dedi. Göreve rektör olarak kimin atanacağı hakkında ise duyduklarından yola çıkan Taşgetiren, "Acaba SETA'dan ayrılanlardan birisi Boğaziçi'nin başına getirilebilir mi?' diye konuşuluyor" dedi.

Ele alınan diğer başlıklar şunlar:

Ahmet Taşgetiren: Cumhur ittifakının HDP'nin en sevdiği yanı HDP'nin tarafsız kalmış olması ve millet ittifakından yana taraf olmaması. Cumhur ittifakı için Kürt oyları hayati önem taşıyor. Kürtleri siyasi hesap mantığı içinde bir malzeme gibi görmek problemli bir yaklaşım. Bu, insanları ısındırmıyor, ülkeye aidiyetini beslemiyor.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Tv Haberleri